Política

judici al 9-n

L'ANC de Taradell a Madrid

Entre els integrants del bus hi ha veïns del poble natal de l'exconseller de la Presidència, membres de l'assemblea i l'alcalde del municipi, Lluís Verdaguer

Un autocar de l'ANC amb una vintena de persones ha sortit aquest diumenge a dos quarts de dotze de la parada d'autobusos de Taradell en direcció a Madrid per donar suport a l'exconseller de la Presidència, Francesc Homs, en el judici pel 9-N davant el Tribunal Suprem. Abans, però, l'autobús ha fet una parada a Vic per recollir una desena de simpatitzants més que els esperaven amb estelades i senyeres. Entre els integrants del comboi hi havia veïns, membres de l'ANC i també l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer. La trentena de persones que es dirigeix a la capital espanyola es concentrarà a la plaça del Rei de Madrid amb altres membres de les altres entitats sobiranistes i representants del Govern, el PDeCAT, ERC i En Comú Podem. Des d'allà acompanyaran Homs fins al Tribunal Suprem on l'exconseller ha de declarar a les 10 del matí.

La majoria dels integrants de l'autobús que ha sortit d'Osona aquest diumenge a mitjanit en direcció a Madrid portava poc equipatge. De fet, alguns només anaven equipats amb un coixí per fer més còmode el trajecte per carretera fins arribar a la capital espanyola, cap a les 7 del matí.

La portaveu de l'ANC de Taradell, Maria Godayol, ha explicat que seran dilluns a Madrid per donar suport al seu veí Francesc Homs en el judici pel 9-N. Segons Godayol, “tots vam ser voluntaris per la consulta del 9-N i no deixarem de ser-hi demà davant el Tribunal Suprem”.

Per la seva banda, el batlle de Taradell, Lluís Verdaguer, ha dit que Homs està defensant “el que molts pensem en aquest poble”, i ha afegit que “cal ser-hi a les bones i a les madures”. Verdaguer opina que malgrat es vegi Homs molt segur i molt convençut d'allò que ha fet i del que farà davant el TS, “a ningú li agrada entrar en un tribunal i que et jutgin per ser demòcrata”.

Un dels veïns de Taradell que ha pujat a l'autobús, Josep Nicolau, opina que si el tribunal troba culpable Francesc Homs, “nosaltres no ens quedarem parats i continuarem la lluita”. Segons Nicolau, “més enrere ja no hi tornarem, això ja no ho canviarà ningú”. Un altre dels veïns, Jacint Casadevall, s'ha preguntat si el govern espanyol es pensa que amb la inhabilitació de Francesc Homs s'acabarà el problema amb Catalunya. Ell opina que no, “perquè en sortiran d'altres com ell”. Casadevall s'ha mostrat convençut que encara que inhabilitin Homs, l'anhel de llibertat a Catalunya “persistirà i continuarà”.

La Sala Segona del Tribunal Suprem celebra a partir d'aquest dilluns i fins dimecres el judici a l'exconseller de la Presidència i portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, per suposats delictes de prevaricació i desobediència en relació al referèndum del 9-N. L'exconseller s'enfronta a nou anys d'inhabilitació.

La Fiscalia basarà la seva acusació en el document que Homs va enviar a l'empresa T-Systems on demanava que continuessin les tasques malgrat la suspensió del referèndum per part del Tribunal Constitucional. Per la seva banda, Homs basarà part de la seva defensa en els arguments que la pròpia fiscalia va utilitzar per arxivar la querella pels mateixos delictes que va presentar contra Mariano Rajoy per haver incomplert les sentències del TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona