Política

Homs entra al Suprem per declarar pel 9-N acompanyat d'un centenar de persones

L'urna gegant que es va instal·lar a les portes del TSJC per donar suport a Mas, Ortega i Rigau, també s'ha instal·lat a Madrid

L'exconseller de la Presidència i portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, ja es troba al Tribunal Suprem on declararà per la consulta del 9-N acusat dels delictes de prevaricació i desobediència. Homs ha entrat a l'edifici judicial quan faltaven 24 minuts per les 10h del matí i hi ha arribat acompanyat d'una comitiva d'un centenar de persones formada, entre d'altres, per quatres consellers del Govern, representants del PDeCAT, ERC i En Comú Podem i de les quatre entitats sobiranistes.

La comitiva ha acompanyat Homs durant els 800 metres que separen la plaça del Rei de Madrid de l'edifici del Tribunal Suprem. Just abans d'entrar al Suprem, Homs ha saludat una per una les autoritats i s'ha abraçat amb l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, també imputat per la consulta del 9-N.La comitiva encapçalada per quatre consellers del Govern, membres dels partits PDeCAT , ERC i En comú Podem i les quatre entitats sobiranistes que acompanyen Francesc Homs, exconseller de la presidència durant el 9-N, a declarar davant el Tribunal Suprem ha començat a caminar aquest dilluns quan passaven deu minuts de les 9. Desenes de persones s'han concentrat des de primera hora del matí a la plaça del Rei i, després de fer-se una fotografia de família i cantar 'Els segadors' davant d'una urna gegant han encarat els 800 metres que separen aquesta plaça de la seu del Tribunal Suprem a la capital espanyola, on està previst que Homs, comenci a declarar a les 10 del matí.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull són els quatre consellers que han encapçalat la representació del Govern a la comitiva institucional que ha acompanyat aquest dilluns al matí a declarar el qui era conseller de la Presidència en el 9-N, Francesc Homs, a declarar davant del Tribunal Suprem.

Homs també ha rebut el suport de partits polítics i ha caminat fins al Tribunal Suprem al costat de la seva dona i d'Artur Mas, president de PDeCAT, així com els coordinadors generals de la formació, Marta Pascal i David Bonvehí. El president de la formació a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, la diputada al Parlament i també imputada pel procés participatiu, Irene Rigau així com altres diputats al Parlament, al Congrés i al Senat també han format part del seguici.

Per part d'ERC, la secretària general del partit, Marta Rovia, el portaveu Sergi Sabrià i els diputats al Parlament, Roger Torren i Chakir El Homrani, han volgut ser també al costat d'Homs, de la mateixa manera que Joan Tardà i Gabriel Rufián, diputats republicans al Congrés. D'En Comú Podem, hi ha participat Marcelo Expósito, diputat al Congrés.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuizart, la presidenta de l'Associació de Municipi per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el vicepresident de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), també han estat presents a aquesta concentració que ha començat, a primera hora a la plaça del Rei de Madrid, on s'ha instal·lat una urna gegant. Homs hi ha arribat pocs minuts després de les 9 i, després de fer-se una fotografia de família amb totes les personalitats que li donaven suport, a encarat els 800 metres que separen aquesta plaça de la seu judicial.

A la mateixa plaça del Rei, així com en algun moment del seguici, un petit grup d'espontanis han increpat la comitiva amb crits a favors de la unitat d'Espanya, banderes espanyoles i pancartes en contra de les autonomies.

En tren, en autobús, en cotxe, a Madrid han arribat aquest matí càrrecs electes, membres del govern i el Parlament i militants anònims per donar suport a Francesc Homs en el judici pel 9-N davant el Tribunal Suprem.

L'urna gegant que es va instal·lar a les portes del TSJC per donar suport a Mas, Ortega i Rigau, també s'ha instal·lat a Madrid, a la plza del Rey on aquest matí es concentren els catalans per manifestar-se. L'ha traslladat el col·lectiu Moltes Mercès en nom de l'ANC.

A través del Twitter els catalans que arriben a Madrid mostren la seva solidaritat amb Homs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona