Política

El PPC diu que el Parlament “s'ha trencat en dos” entre una oposició democràtica i “antidemocràtics”

Fernández explica que iniciaran converses amb la reta de grups per plantejar un recurs d'empara al TC per la reforma del reglament

El PPC ha denunciat que el Parlament “s'ha trencat en dos” entre una oposició “democràtica” i els partits que donen suport al Govern, JxSí i la CUP, “absolutament antidemocràtics”. El portaveu parlamentari dels populars, Alejandro Fernández, ha denunciat que amb la reforma del reglament del Parlament per la tramitació exprés de la llei de transitorietat jurídica que proposa JxSí s'estan “vulnerant drets fonamentals dels diputats”.

Ha criticat el referèndum “trampa” i que els grups independentistes no només no respecten la legalitat espanyola sinó tampoc la catalana. Davant d'aquest escenari, Fernández ha anunciat que iniciaran converses amb l'oposició per plantejar la possibilitat d'un recurs d'empara al Tribunal Constitucional (TC) contra la reforma del reglament del Parlament per la via plantejada.

Fernández ha criticat les darreres decisions que s'han volgut impulsar des de JxSí i la resposta després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos del 2017. El popular ha assegurat que el que s'està plantejant per una banda és un referèndum “trampa”, ja que s'ha decidit el resultat i, de l'altra, una “manca de respecte” a la legalitat catalana que posa “en risc” l'autogovern de Catalunya. A més, ha criticat les formes plantejades per reformar el reglament del Parlament i ha evidenciat que el que hi ha és una “manca de respecte elemental a les normes de convivència”.

Després que la Mesa hagi admès a tràmit la reforma del reglament del Parlament, Fernández ha posat en valor que quatre formacions estan en contra que es faci servir la via de la ponència conjunta i així ho han expressat a la Junta de Portaveus C's, PSC, CSQP i PPC. El popular ha destacat que es tracta de quatre formacions “molt diferents” però que comparteixen que volen “que les coses es facin seguint la llei”.

Per tot això, ha dit que iniciaran converses per tal de plantejar si presenten recurs d'empara al TC, com ja van fer anteriorment amb les lleis de desconnexió. Fernández ha recordat que el TC llavors els va donar la raó i ha valorat que en el cas actual s'està en un escenari “idèntic”, emfatitzant que hi ha quatre grups parlamentaris que estan en contra de la creació d'aquesta ponència conjunta.

El diputat ha considerat que el procés independentista està “donant els darrers cop de cua” i s'està endinsant en un procés “absolutament antidemocràtic”. “Un altre cop decideixen anar per la via antidemocràtica, negar els drets dels diputats i negar el debat polític i social”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Blinken defensa l’alto el foc davant Netanyahu per a “calmar” la frontera libanesa

barcelona
estat francès

Marine Le Pen anuncia a Bardella com a candidat a primer ministre de França

barcelona
POLÍTICA

El PSC considera que el pacte independentista per nomenar Rull és una “minoria de bloqueig”

barcelona
política

Rull emplaça a obrir “la legislatura del català” i l’ensenyament

barcelona
guerra a gaza

L'NBC diu que els EUA es plantegen negociar un acord bilateral amb Hamàs

barcelona
guerra a europa

Finlàndia denuncia una presumpta violació del seu espai aeri

barcelona

Un pont nou, una zona verda i 370 habitatges entre el Mas Xirgu i el nou Trueta

GIRONA
iran

Cinc conservadors i un reformista, candidats en les presidencials iranianes

barcelona
guerra a europa

Bombarders russos sobrevolen pel Bàltic i els mars de Barentsz i Noruega

barcelona