Política

Protesta a Santa Coloma contra la ‘rojigualda'

La CUP fa avui una concentració crítica perquè han hissat el símbol a l'ajuntament

El grup de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Farners ha convocat per avui a la tarda (a les set) una protesta al davant de l'ajuntament de Santa Coloma de Farners contra el fet que hi onegi la bandera espanyola. La CUP considera que l'equip de govern (ERC i MES) no l'hauria d'haver penjat.

L'equip de govern (ERC i MES) va penjar dimecres al matí la bandera espanyola atenent l'“execució forçosa” d'una sentència d'un jutjat de Girona que l'obligava a fer-ho, segons va explicar l'alcalde, Joan Martí (ERC). A més, el consistori hi va penjar un cartell en què explica que ho ha fet per “imperatiu legal”. A banda de la bandera, l'Ajuntament ha hagut de pagar 2.000 euros de costes processals.

La CUP ha anunciat la convocatòria de rebuig amb el lema Els baixem la bandera o ells ens baixen els pantalons?. “Els temors i les amenaces no poden guiar l'actuació del nostre Ajuntament”, diu la formació anticapitalista. Dimecres la CUP ja havia criticat el consistori en un comunicat.

Peó de la independència

Abans que es conegués la protesta d'avui, l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, havia exposat a través d'una coneguda xarxa social: “Soc dels que pensen que els peons (i els càrrecs electes a nivell municipal ho som, en el procés d'independència de Catalunya) ens hem de sacrificar en el moment oportú, no innecessàriament”, afirmava Martí.

D'altra banda, el regidor del PSC Manel Roqueta comprèn la decisió de l'equip de govern i assegura que li sembla encertada. “Si l'alternativa és la inhabilitació de l'alcalde, em sembla bé el que s'ha fet, agradi o no la bandera“, afirma. A l'únic regidor socialista –dels disset del ple–, el preocupa més que es reformi el Teatre Catalunya, ara tancat, i que hi hagi una nova piscina descoberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona