Política

tribunals

judici al 9-n

ERC i el PDECAT denuncien a tota l'Eurocambra la “vergonyosa i antidemocràtica” sentència del 9-N

Tremosa, Solé i Terricabras avisen en correu electrònic a la resta d'eurodiputats que les condemnes “no aturaran” la voluntat dels catalans de votar en un referèndum

Els eurodiputats d'ERC i el PDECAT han assegurat aquest dimarts a tot el Parlament Europeu que la condemna a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel 9-N és “vergonyosa i antidemocràtica”. En un correu electrònic dirigit a la resta d'eurodiputats, els catalans Ramon Tremosa (PDECAT), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Jordi Solé (ERC) han assegurat que la sentència “no aturarà la voluntat del poble català d'expressar-se a les urnes”. “De nou, el govern espanyol converteix una qüestió que s'hauria de debatre amb diàleg i responsabilitat en un judici polític”, han dit els tres eurodiputats, remarcant que el govern català “ha demanat reiteradament” l'inici de converses amb l'Estat espanyol per pactar un referèndum.

“Continuarem la lluita pel dret a organitzar un referèndum legalment vinculant sobre el futur de Catalunya”, han defensat Tremosa, Terricabras i Solé en el seu escrit. Els eurodiputats també han recordat als seus companys d'escó que “el Consell d'Europa ha advertit de la politització del Tribunal Constitucional” i que l'expresident Artur Mas es planteja apel·lar la seva inhabilitació, “si cal”, als tribunals europeus.

Tremosa, Terricabras i Solé també han posat especial èmfasi en la situació de l'exconsellera Irene Rigau, que actualment és diputada. “Forçar-la a dimitir”, han indicat els eurodiputats, “constituiria una violació de la voluntat democràtica dels ciutadans catalans” que la van votar i “acceleraria” encara més el procés independentista.

En declaracions a l'ACN, l'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, ha explicat que es veuen “obligats” a fer aquest tipus de correus electrònics a la resta del Parlament Europeu davant dels esdeveniments actuals a Catalunya i Espanya. “Ens hem d'encarregar de donar a conèixer el que passa perquè és l'actuació d'un estat membre de la UE, això està passant en el context de la UE i com diem en el correu és absolutament inadmissible”, ha defensat.

Segons Solé, “el que està en joc” amb el procés independentista són “els valors de la democràcia”. “Tothom, com a mínim, hauria de tenir la voluntat d'escoltar i entendre que això no és només un problema intern d'un Estat, sinó que comença a afectar valors fonamentals de la UE”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona