Política

política catalana

Pascal avisa pels casos de CDC: “El PDeCAT sabrà ser molt contundent”

La coordinadora es distancia de la possible corrupció de Convergència i diu que no és ella qui “ha de donar explicacions” perquè ella lidera un partit nou

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha volgut prendre distància de CDC –el partit que va donar pas al nou que lidera- i dels cassos de possible corrupció que la poden esquitxar. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pascal ha avisat, però, que si hi ha sentències que afecten a gent que ara milita i té càrrecs al PDeCAT “no se li cauran els anells” per actuar-hi en conseqüència. “El PDeCAT sabrà ser molt contundent si hi ha hagut males praxis”, ha advertit. Tot i això, ha insistit que encara no hi ha decisions judicials fermes i que ella considera que la gent de CDC era “gent honesta”. Amb tot, ha volgut deixar molt clar que aquella etapa que ara els jutjats posen en qüestió no té res a veure amb ella. “A nosaltres ens van escollir per liderar el PDeCAT. A mi em toca donar explicacions del PDeCAT”, ha dit assegurant així que parlar del que va passar a CDC o negar-ho no és feina seva.

El judici del cas Palau ha retornat el fantasma de les comissions irregulars a sobre l'antiga CDC. I tot i que Convergència és el partit del que neix el PDeCAT, Marta Pascal s'entesta a separar molt una etapa i l'altra per prendre distància de tots aquells possibles casos que se li atribueixen a l'antic partit.

La coordinadora de la nova formació repeteix que considera que a CDC hi havia “gent honesta” i que creu en la presumpció d'innocència. Però no ha estat capaç de dir, com sí ha fet l'expresident Artur Mas, que posa la mà al foc pels seus extresorers, i ha preferit limitar-se a dir que “si hi ha alguna cosa que no s'ha fet prou bé, ja es valorarà amb la sentència ferma”.

Pascal intenta que el PDeCAt no carregui amb la motxilla dels presumptes casos de CDC. “El PDeCAT naix d'una decisió de CDC de refundar-se, però el PDeCAT és un lloc de trobada no només de gent de CDC. A nosaltres, a l'executiva, ens van escollir per liderar PDeCAT. A mi em toca donar explicacions del PDeCAT”, assegura evitant així pronunciar-se massa sobre les investigacions policials i judicials per les que és preguntada.

A més, ha volgut mostrar-se contundent i ferma a l'hora d'avisar que si hi ha implicats en aquells casos que encara tenen responsabilitats al PDeCAT o militen a la nova formació, actuarà d'immediat. “El partit sabrà ser molt contundent si hi ha hagut males praxis. Però tot això ara mateix és rumorologia o formes del tràmit judicial, no estem en aquest punt”, ha dit. Preguntada concretament per l'exconseller de Justícia, exgerent de CDC i actual diputat del PDeCAT al grup de JxSí del Parlament, Germà Gordó, Pascal ha afirmat que la direcció del seu partit està “tranquil·la”. “Són temes que van sortint. No em fa patir”, ha sentenciat.

I és que la distància que vol prendre Pascal amb l'etapa qüestionada de CDC fa que remarqui que no és ella qui hauria de pronunciar-se sobre les sospites; i sense nomenar ningú, apunta als que van capitanejar Convergència. “No hi ha sentències, i algú que lidera un partit diferent ara no ha d'entrar a valorar si sí, si no o si menys. I si hi hagués alguna cosa que no s'ha fet prou bé, no se'm cauran els anells per dir-ho, però ho valorarem amb sentència ferma”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona