Política

La Diputació de Girona destina 3,5 milions a través del PUOSC

Les subvencions beneficiaran setanta municipis gironins i serviran per executar 78 actuacions incloses en el Pla Únic d'Obres i Serveis

Des del 2013, l'ens hi ha destinat gairebé 15,8 milions

La Diputació de Girona , ahir, en la sessió plenària del març, va aprovar destinar aquest any un total de 3.552.655,68 euros a setanta municipis gironins per a l'execució de 78 actuacions urbanístiques. Els més de 3,5 milions d'euros corresponen a la cinquena i última aportació que la Diputació fa als ajuntaments gironins mitjançant el programa específic de la Diputació per al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al quinquenni 2013-2017. Al llarg d'aquests cinc anys, l'aportació total de la Diputació ascendeix a més de 15.787.725 euros.

Els ajuntaments poden utilitzar l'ajut per finançar la construcció, reparació o millora d'edificis, cementiris i camins municipals. La mesura ha estat aprovada amb el suport de CiU, ERC, el PSC i Independents per la Selva (IdS), i l'abstenció de la CUP. La mitjana de la subvenció de la Diputació als municipis és de 70.000 euros. És el cas de Cabanes, que preveu construir un dispensari mèdic municipal pressupostat en 120.059 euros. A la Bisbal d'Empordà, l'ajut, de 85.000 euros, el destinaran als nous accessos a l'àrea de serveis funeraris, amb un pressupost de 178.114 euros. A Fontanilles es preveu iniciar la primera fase per reformar i rehabilitar les antigues escoles municipals; l'ajut és de 70.000 euros, amb un pressupost de 112.016. També és el cas de Maià de Montcal, amb la mateixa subvenció, que té l'escola a reformar amb un pressupost de 73.687 euros. A Girona, el condicionament per a oficines municipals de l'antiga Central del Molí ha rebut una subvenció de 90.000 euros; el pressupost de l'obra és de 1.245.615 euros. A Santa Coloma de Farners, l'ajut de 85.000 euros és per a la piscina exterior i el seu tancament al centre esportiu; el pressupost és de 720.417 euros. A Ventalló, els 40.426 euros de subvenció serviran per a la construcció d'una minideixalleria amb un pressupost total de 80.677 euros.

El ple va aprovar per unanimitat les bases de les subvencions obertes als ajuntaments en matèria d'inversions en habitatges destinats a polítiques socials. La previsió de l'ajut és de 215.000 euros.

LA XIFRA

215.000
euros
és la previsió per al 2017 de la línia de subvencions als ajuntaments per invertir en habitatges socials.

Línia d'ajuts de 250.000 euros per a les biblioteques

També es van aprovar per unanimitat les bases específiques i la convocatòria de subvencions destinades a les biblioteques públiques de la demarcació, amb un pressupost de 250.000 euros per al 2017. Aquesta línia d'ajuts, que la Diputació tramita des del Servei de Biblioteques , s'oferirà als ajuntaments perquè presentin les seves propostes de construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de les biblioteques dels seus municipis. El vicepresident responsable de Cultura, Albert Piñeira, va destacar la importància d'aquests ajuts pel pes que tenen les biblioteques entre la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona