Política

Avís a les línies aèries amb base al Regne Unit

Haurien de dur la seva seu a la UE per continuar operant-hi després del ‘Brexit'

Companyies aèries com ara EasyJet o Ryanair hauran de desplaçar la seva seu central a la UE o hauran de vendre part de les seves accions a ciutadans de països comunitaris, si volen mantenir les rutes que cobreixen actualment dins l'Europa continental després del Brexit. Segons el diari The Guardian, que va revelar l'exclusiva, així ho haurien advertit alts funcionaris comunitaris en reunions privades amb executius de diverses aerolínies. L'adopció d'aquestes noves normes obligaria les companyies aèries afectades a emprendre reestructuracions, uns canvis que tindrien conseqüències per a l'economia britànica, incloent-hi una pèrdua de llocs de treball.

El mateix rotatiu especulava que, ateses les intencions del govern britànic de dur a terme un Brexit dur, Londres podria prendre mesures recíproques contra companyies aèries en mans comunitàries, fet que portaria aquestes empreses a reduir les seves inversions al Regne Unit o bé a establir-hi filials. Aquestes informacions es van conèixer ahir, el mateix dia que la Cambra dels Lords britànica feia públic un informe en què avisava que la falta d'un acord comercial amb la UE després del Brexit perjudicaria particularment el sector de l'aviació i també el televisiu, en no estar coberts cap dels dos per l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

El president de la comissió sobre el mercat intern europeu, Larry Whitty, va instar el govern de Theresa May a arribar a l'“acord de lliure comerç més exhaustiu que mai hagi negociat amb la UE”, per protegir l'economia britànica. La comissió també va demanar que es negociï un bon “acord de transició”, perquè les empreses britàniques puguin continuar operant amb normalitat en el període entre que el Regne Unit surt de la UE i entra en vigor un nou pacte bilateral. En el seu informe, els lords alerten que la falta d'un acord de comerç entre Londres i Brussel·les perjudicaria tot el sector exportador, no només de béns sinó de serveis financers i “no financers”, especialment les aerolínies i els canals de televisió, que tindrien dificultats per operar al continent. La premier May ha anunciat que activarà el Brexit el 29 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona