Política

CARLES CAMACHO

PRESIDENT DEL PDECAT DE SALT

Torramadé veu un “terrible error” i un triomf del govern el trencament de CiU a Salt “La raó no és de caire personal”

El líder del grup municipal creu que no hi ha “cap raó clara ni justificativa” perquè el PDeCAT hagi decidit que els seus tres regidors en surtin

El portaveu i líder del grup municipal de CiU a Salt, Jaume Torramadé, va considerar ahir un “terrible error d'estratègia i de pràctica” i un triomf de l'equip de govern la decisió de l'assemblea local del PDeCAT que els seus tres regidors es donin de baixa del grup i passin a ser no adscrits. Torramadé opina que “cadascú sabrà el que fa i ha d'assumir les seves decisions” però que la ciutadania ja “valorarà” si es pot “refiar” de “qui trenca sense una raó clara i justificativa”. En aquest sentit, va remarcar que “aquí no hi ha dos grups enfrontats ni un plantejament polític diferent entre uns i altres” i que per tant “no entén” el trencament. Pel que fa a les possibles raons personals, diu que en ell ningú no li ho ha dit directament. També va subratllar que tot plegat és una “decepció, tant general com en particular amb algunes persones” a qui va fer confiança en el seu moment “demanant-los que siguessin a la candidatura”. En aquest sentit, va lamentar: “Alguns hem treballat per crear grup i altres s'han dedicat des del minut u a mirar com es podia trencar.”

Torramadé va remarcar sobretot que l'important no són “les trifulques i decisions de 20 persones” sinó “el compromís amb la ciutadania” i que “la força, la presència i la realitat que responia al resultat de les eleccions s'ha perdut” i “han aconseguit que es divideixi el principal grup de l'oposició” –passarà de sis a tres regidors–, per la qual cosa va afirmar que “l'autèntic guanyador és el govern, a qui cal felicitar”. En aquest sentit, va defensar que ha estat ell qui ha marcat “el perfil de CiU en les últimes 5 eleccions” i que al 2015 es va presentar avalat tant per Unió com per Convergència.

El màxim responsable del PDeCAT a Salt des del desembre defensa que els seus regidors sortiran del grup de CiU per marcar perfil de partit i no per un conflicte amb Torramadé.

Quina és la principal raó per trencar el grup?
Bàsicament l'evolució que ha patit el nostre partit. Ens vam presentar com a CiU i ara no existeix ni Convergència ni Unió. Com a nou partit, el PDeCAT es presenta clarament com a independentista, entre d'altres coses, i tot el que volem representar el nou comitè, de regeneració i modernització del partit i de maneres de fer, veiem, i així s'ha plasmat a l'assemblea, que no teníem suficient veu pròpia dins el grup municipal, que ja estava definit, amb un portaveu que era d'Unió i ara és independent. Per tant, és per poder tenir veu pròpia, començar des de zero, sense cap mena de contrapès que ens limiti a l'hora de fer el projecte que volem i així s'ha decidit per una majoria bastant notable.
També s'havia parlat de problemes més personals entre alguns regidors i el portaveu...
No, temes personals no són pas els que fan prendre aquesta decisió.
Ha parlat amb Torramadé un cop presa la decisió?
Sí, li he transmès la decisió dels associats i li he ofert mà estesa perquè l'escissió es faci amb la màxima cordialitat i respecte. Pel proper ple, en què ja havien pactat els posicionaments, ja li he dit que no trencarem la disciplina. Li he deixat clar que no trenquem amb el seu projecte sinó que com a nou partit hem d'iniciar el nostre per tal de marcar perfil però que això no vol dir que no puguem col·laborar amb molts temes o pactar.
Els tres regidors del PDeCAT treballaran coordinadament?
Formalment no ens podem constituir com a grup, però a la pràctica actuarem regidors i comitè tots a una com un grup. Al final el que importa és el resultat i el poder de decisió que puguem tenir a partir d'ara. El vot dels tres regidors serà unànime en totes les decisions. Ens hauran de tenir en compte independentment de si som grup.
Entenc que el gran repte del nou comitè local és que el partit agafi rellevància de cara als comicis del 2019?
Exacte. És la nostra prioritat clara. Estem acabar de detallar una mica els mecanismes d'organització amb els associats i els nostres regidors. El que volem és canviar una mica la vella manera de fer política, no volem estar connectats amb el poble i els associats 6 mesos abans de les eleccions, volem treballar perquè entre tots podem replantejar el Salt que volem pel futur per tal d'aconseguir, sense cap mena de dubte, altra vegada l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona