Política

La diada del 25 d'abril al país valencià

“Volem TV3, IB3 i ràdio i televisió valencianes”

Acció Cultural del País Valencià convoca la diada reivindicativa del 25 d'Abril, que commemora la pèrdua de les institucions i l'autogovern després de la batalla d'Almansa de 1707

Sota el lema de “6 anys sense senyal. Volem TV3, IB3 i ràdio i televisió valencianes”, Acció Cultural del País Valencià () ja té en marxa els actes de la , per recordar la pèrdua d'institucions i autogovern després de la batalla d'Almansa, el 1707. La reivindicació, enguany, posa l'accent a recordar que fa sis anys que el País Valencià està “sense senyal”. Fa sis anys que TV3 i Catalunya van ser “prohibides” al territori. S'hi sumen la pèrdua de RTVV, el fet de no rebre IB3... “Els valencians, tot i el canvi polític que es va produir aviat farà dos anys, no tenim accés a cap televisió o ràdio en la nostra llengua, més enllà de les poques però molt importants ràdios locals que emeten en valencià.” L'ACPV, que treballa en la promoció de la llegua i la cultura al País Valencià, convoca aquesta diada des dels anys de la transició democràtica. Ha muntat la celebració per al dia 29 d'abril, ja que el 25, amb paraules de l'ACPV, “de moment, no ha estat declarat festiu, tot i el seu significat històric i, sobretot, actual, pel que fa a la reivindicació de les necessitats que com a poble tenim plantejades. La llista de reivindicacions és llarga: igualtat lingüística, promoció de la cultura, col·laboració amb el conjunt de l'àmbit lingüístic i cultural, finançament, corredor mediterrani, model econòmic i social de benestar i de qualitat…

“Entenem”, afirmen, “que ha arribat ja el moment de renovar la reivindicació: volem TV3, IB3 i ràdio i televisió valencianes. Volem la plena recepció de les televisions i ràdios públiques en català, per posar fi a la censura i garantir l'accés de la nostra llengua als mitjans de comunicació de masses.”

Festa, manifestació i concert

El dia 29 al matí, al Jardí de Vivers, s'ha muntat una festa amb el Club Super3. A la vesprada, manifestació pel centre de València. A la vesprada-nit: al Jardí de Vivers, concert, organitzat conjuntament per Joves d'ACPV i BEA (Bloc d'Estudiants Agermanats). L'any passat, milers de persones van participar a la manifestació, organitzada per l'ACPV sota el lema Fem País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona