Política

país valencià

Presó provisional amb fiança per a l'exdirector de l'Hospital General de València

Sergio Blasco, i sis persones més, detingudes ahir en l'operació “Osvaldos” sobre adjudicacions irregulars a la conselleria de sanitat valenciana durant el govern del PP, han declarat davant del jutge

El jutjat d'instrucció número 6 de València ha decretat presó provisional eludible amb fiança de 80.000 euros per a l'exgerent de l'Hospital General de València, Sergio Blasco, així com llibertat provisional amb fiança de 35.000 euros per a dos detinguts més aquest dijous en el marc de l'operació ‘Osvaldos'. Van ser un total de set detencions, practicades per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia de l'Estat. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, el jutjat investiga un entramat dedicat a adjudicacions irregulars de contractes a canvi de comissions a través de la conselleria valenciana de Sanitat entre els anys 2005 i 2014. Els 7 detinguts han declarat aquest divendres davant el jutge, que ha acordat mesures cautelars per a quatre d'ells i presó provisional eludible amb fiança per als tres anteriorment esmentats. Les mateixes fonts han informat que un altra persona ha comparegut de manera voluntària a declarar.

Entre els detinguts es troben dos nebots de l'exconseller de Solidaritat valencià Rafael Blasco (en presó per haver desviat fons destinats al Tercer Món). Un és Sergio Blasco, gerent de l'Hospital General de València fins l'any 2014.

Al llarg d'ahir, la UDEF va practicar 18 entrades i registres en domicilis particulars dels investigats i en seus socials d'empreses d'Alacant, Madrid, València, Alzira, Mislata, Paterna i Xirivella, on varen requerir documentació comercial dels contractes entre l'administració pública i les empreses que s'investiguen. Els agents també es van personar a la conselleria valenciana de Sanitat i en l'Hospital General per requerir expedients informatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Senat admet a tràmit la llei d’amnistia malgrat l’informe d’inconstitucionalitat dels lletrats

barcelona
àsia

Hong Kong aprova una nova llei de seguretat que augmentarà la repressió

barcelona
política

Catalunya en Comú obre les primàries en què Albiach repetirà

barcelona
POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA