Política

política lingüística

El País Valencià, Catalunya i Balears es troben per parlar de la llengua

Els tres territoris posaran en comú la seva política lingüística en un debat amb responsables polítics i que tancarà la XXII Jornada de Sociolingüística, organitzada per l'IEC

La directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; la directora general de política lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, es reuniran per primer cop en un acte públic demà, al País Valencià. Debatranl'homologació dels títols de coneixements de llengua catalana als diferents territoris del domini lingüístic, en el marc de la XXII Jornada de Sociolingüística, organitzada per l'Institut d'Estudis Catalans, l'IEC, i que se celebra avui i demà a Alcoi. ls governs de les Illes Balears, de la Generalitat de Catalunya i de la Generalitat Valenciana han acordat la El mes de febrer, els governs de les Illes Balears, de la Generalitat de Catalunya i de la Generalitat Valenciana van acordar la Declaració de Palma, per la qual es comprometen a enfortir lligams històrics i culturals en benefici comú dels tres territoris en els àmbits de la llengua i la cultura.

La Jornada de Sociolingüística d'Alcoi té lloc cada any al voltant de la relació entre llengua i societat, concretament amb l'objectiu d'analitzar i debatre sobre l'ús del valencià i aconseguir la normalitat del seu ús en tots els àmbits socials. La XXII jornada se centra en els problemes pendents que afecten la normalització lingüística en el marc del nou Decret de Plurilingüisme: aplicació a l'educació i la societat, homologació als diferents territoris, marc legal de la competència lingüística i efectes de l'exempció. La Jornada de Sociolingüística se suma a la celebració del centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls, un dels millors poetes valencians del segle XX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona