Política

La CUP acusa CiU de saber les irregularitats d'Innova

Les hauria conegut en accedir al govern de Reus el 2011

Prat va assegurar que el CIP no es va dissoldre perquè hi havia una factura impagada a Batesteza

L'aixecament del secret de sumari de la peça 1 del cas Innova, amb unes deu mil pàgines, reforça, segons la CUP, el motiu de la seva denúncia i demostra que CiU tenia coneixement de les irregularitats al hòlding només d'arribar al govern, el juny del 2011. “Convergència té una actitud qüestionable i reprovable quan fa un paper poc actiu contra el PSC, ERC i ICV, els responsables de construir el sistema”, va assegurar ahir la portaveu de la CUP, Marta Llorens, qui va considerar que amb tots els papers públics, encara molts per analitzar, es mantenen els indicis d'irregularitat en la constitució de l'empresa Shirota, l'aval de 3 milions d'euros de l'Ajuntament de Reus i la seva posterior liquidació, decidida ja durant el govern entre CiU i el PP. A banda, per la CUP s'obren nous fils d'investigació, com ara el relacionat amb el Consorci d'Inversions Públiques (CIP).

“L'avançament de la instrucció demostra l'existència d'una xarxa criminal d'abast autonòmic, amb l'objectiu d'extreure diners públics i donar-los a beneficis de privats”, va dir Llorens, qui va criticar la complicitat dels càrrecs públics d'aquell moment i l'existència d'un suposat pacte per tapar les vergonyes entre el PSC i CiU. Per Llorens, quedaria demostrada la col·locació a dit de Carles Manté per dirigir Shirota, el risc operacional del qual es responsabilitzava només el consistori i la fase de liquidació que va suposar la desaparició de la maquinària de l'empresa.

Els cupaires també van subratllar que imputats com el president de La Morella Nuts, Joaquim Barriach, van intentar crear una empresa per comprar el material de Shirota a un preu gairebé regalat. Finalment, però, el jutge del cas Innova va impedir aquesta situació.

D'altra banda, la CUP també va destacar la declaració de Prat que indica que el CIP –format per hospitals del sud de Catalunya gestionats per Sagessa– va estar anys sense dissoldre's en tenir una factura impagada d'un projecte per construir un CAP a Amposta, a càrrec d'un altre dels imputats, Jorge Batesteza. “Fins ara ens havien dit que la factura era d'un dinar”, va comentar Xavier Milian, membre de la CUP, qui va dir que aquestes informacions podrien ser noves línies d'investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA