Política

Canvi en les comissions de Lloret perquè els regidors mantinguin la retribució

ICV-EUiA va denunciar que durant el 2016 molts regidors van cobrar per error per assistència a comissions que no es van arribar a convocar

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir un canvi en la denominació de les comissions informatives per tal que tots els regidors que no tenen sou i cobren per assistència puguin mantenir la retribució prevista en començar el mandat. La distribució que es va aprovar a l'inici del mandat preveia dues comissions informatives: de Serveis a la Persona, Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana, i d'Economia i Empresa i Serveis Centrals. Amb el canvi, Serveis Centrals passa a tenir una comissió exclusiva, i la resta formen part de l'altra.

La regidora de Serveis Centrals, Lluïsa Baltrons, va explicar que amb el canvi es busca més eficiència, però el debat posterior va evidenciar que el motiu principal és que tots els regidors mantinguin la retribució que tenien prevista, ja que alguna comissió no es convocava perquè no hi havia temes de debat. De fet, segons van explicar des d'ICV-EUiA, l'any passat alguns regidors van percebre diners per comissions que no es van convocar, una errada que hauria trobat el departament d'Intervenció. La solució hauria estat que a partir d'ara es resti als regidors afectats diners cada mes.

El regidor de C's Jaime Muzas va manifestar-se sorprès perquè “curiosament portem a debat un tema que es va aprovar per unanimitat”, i el seu grup va votar-hi en contra. “Entenem que la denominació no és rellevant, el que és important és que hi hagi temes de debat”, hi va afegir.

Miguel Gracia (ICV-EUiA) va felicitar la tresorera, “que ha descobert que vam cobrar tots indemnitzacions per comissions que no es van convocar; jo personalment vaig anar a quatre i en vaig cobrar dotze”, va dir. Va denunciar que el canvi de competències d'una a l'altra només pretén “que tots seguim cobrant el mateix” i s'hi va manifestar “totalment en contra”. “Perquè les comissions funcionin s'han de portar temes; menys fotos als actes i més treballar”, va dir Gracia. Marc Fuertes va qualificar el canvi de “trampes al solitari”. “Tothom ho va aprovar i ara diuen que el sistema no funciona, no funciona per cobrar”, hi va afegir.

Els regidors de l'equip de govern van acusar-lo de fer demagògia. L'alcalde, Jaume Dulsat, va afirmar que el canvi afavoreix més els regidors de l'oposició que no pas els del govern, i va convidar Gracia a renunciar a cobrar per assistència a les comissions. “Hi ha gent que ve cada dia a treballar i si deixen de convocar una reunió no perceben els diners i ens sembla injust”, va concloure.

Desdoblament de l'A-2

En el ple també es va aprovar una moció del govern (CiU, ERC i el PSC) i el regidor no adscrit per demanar el desdoblament de l'A-2 entre Maçanet i Tordera, que l'Estat ja va anunciar que no faria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona