Política

El PSC votarà no al pressupost de Reus

S'obre un període d'incertesa davant el bloqueig polític a l'Ajuntament de Reus

Si no es produeix un miracle de darrera hora, la ciutat de Reus no tindrà pressupost del 2017. La militància socialista reusenca va avalar ahir, per unanimitat, no donar suport als comptes del consistori de Reus, que es trobaven en espera de la decisió del PSC per desencallar-se definitivament. En conseqüència, l'executiva socialista i el grup municipal no hi donaran suport com en les darreres setmanes semblava possible.

En una nota emesa pel partit, els socialistes afirmaven: “De cap manera avalarem una gestió desastrosa del govern que perjudica la ciutat i el benestar dels reusencs.” El mateix comunicat també posava l'accent en “la incapacitat alarmant” de l'alcalde, Carles Pellicer, “per gestionar les seves responsabilitats”, en referència a les darreres notícies sobre la situació de l'hospital Sant Joan o les informacions sobre Traiber conegudes la setmana passada.

Amb un to dur i molt crític, els socialistes també argumentaven en el seu comunicat: “Malgrat haver arribat a disposar d'un document que recollia moltes propostes socialistes que haurien millorat els comptes municipals, no volem ser còmplices de posar més recursos en mans del govern perquè la ciutat empitjori encara més.”

Amb l'objectiu d'argumentar la seva negativa, el primer secretari, Andreu Martín, oferirà avui una roda de premsa.

L'aritmètica dels resultats del 2015 a l'Ajuntament de Reus és tan complicada que la negativa dels socialistes reusencs fa pràcticament impossible que s'acabi aprovant el pressupost com confiava Pellicer. A la majoria de govern integrada pel PDeCAT, Ara Reus i ERC amb 11 vots només sumaria C's, fet molt improbable. La CUP, que es va abstenir en el pressupost del 2016, ja ha anunciat que enguany no hi donarà suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia