Política

municipal

la gestió de l'aigua

Terrassa decidirà el model de gestió de l'aigua abans de l'estiu

Avui s'aprova la segona pròrroga forçosa a Mina i abans de dos mesos es vol enllestir l'estudi dels models per portar-los al ple entre maig i juny

El procés de reversió de béns és complicat i s'allargarà

El nou model de gestió del servei de l'aigua de Terrassa es decidirà abans de les vacances d'estiu. Aquesta és la voluntat de l'equip de govern que preveu que els tècnics hagin acabat tota la documentació sobre els diferents costos, tipologies, avantatges i inconvenients perquè les formacions polítiques puguin tenir tots els elements per decantar-se per un dels models. “Esperem que abans de dos mesos estigui acabat”, va explicar el portaveu del PSC, Alfredo Vega, afegint-hi que l'ideal seria “elevar-ho al ple de maig o juny” i prendre una decisió definitiva abans de les vacances. Cal recordar que la majoria de regidors, 20 dels 27 (PSC, TeC, ERC-MES i CUP), ja es van definir a favor de la gestió directa en impulsar, el juliol passat, una proposta de resolució que va tenir l'abstenció del PDeCAT –soci de govern– i els vots en contra de C's i el PP.

En aquest sentit, els socis minoritaris de govern continuen mantenint el silenci sobre la seva opció de gestió fins que no disposin de tota la informació per analitzar quin suposarà més beneficis per al consistori i la ciutadania.

El ple d'avui aprovarà la segona pròrroga forçosa a l'empresa Mina d'Aigües de Terrassa per un període de sis mesos a partir del 9 de juny, que presumiblement l'empresa tornarà a recórrer judicialment en contra i demanarà una suspensió cautelar, com ja ha fet en tres ocasions més, tot i que en dues d'aquestes la justícia no li ha donat la raó , recordava Vega. El socialista va argumentar que aquesta pròrroga està motivada per les dificultats que estan tenint amb els treballs de liquidació de la concessió perquè hi ha informació que l'empresa encara es nega a donar, com ara la relativa als clients i el personal de la companyia. “Esperem que en aquest temps flueixi la informació” per poder fer la reversió sense aturar el servei d'abastament d'aigua sigui quin sigui el model que s'acabi aprovant.

En aquest ple, C's també presentarà una proposta per fer analítiques de l'aigua que està subministrant la companyia.

LA FRASE

S'ha avançat poc en la liquidació efectiva del servei per la falta de col·laboració de l'empresa
Alfredo Vega
PORTAVEU DEL PSC i REGIDOR de l'Aigua

Un altre ple maratonià

El ple d'avui tornarà a ser maratonià per la quantitat de propostes d'acord de junta de portaveus –fins a 18– i també de propostes de resolució de les diverses formacions, que arriben a una desena. El PDeCAT en presentarà una de rebuig a les sentències del 9-N en què insta la ciutadania a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndums, mentre que ERC-MES proposarà evitar la presència de l'exèrcit plantejant que els equipaments de titularitat municipal de qualsevol àmbit passin a ser equipaments que estiguin lliures d'exèrcit i s'insta a impulsar un codi ètic per assegurar que la seva utilització garanteixi que no s'hi exhibiran elements que puguin atemptar contra la pau o els drets humans. Els republicans també plantegen iniciatives per a la implantació de la Indústria 4.0 i d'ajudes per incentivar la creació artística “davant l'endarreriment” de la creació d'una fàbrica de les arts a Terrassa. La CUP proposarà la supressió de la taxa per obtenir el document d'adequació de l'habitatge que han d'abonar les persones nouvingudes i fer un estudi sobre racisme institucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió