Política

estats units

procés sobiranista

Puigdemont, a la CNN: “Volem reconnectar millor amb Espanya perquè la connexió actual no funciona”

El president parla d'una independència “amb interdependència” amb l'Estat i es queixa que ara “no es pot ser espanyol sent català” perquè “es demana renunciar a la identitat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat entrevistat a l'edició en espanyol de la cadena de televisió CNN per parlar del procés sobiranista i la relació amb Espanya. Aprofitant la visita oficial als EUA, el president ha passat pel plató de la cadena, on ha admès que proclamar la independència al segle XXI obliga a parlar “d'interdependència” amb Espanya. “Estem en un món molt connectat. Volem reconnectar millor amb Espanya perquè la connexió no funciona, ha empitjorat. Les relacions no estan bé. Volem nous instruments, i tenim un instrument que és l'estat independent”, ha defensat el president.

En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que el procés “no va contra ningú i tampoc contra Espanya”. “És un plantejament que busca el reconeixement històric de Catalunya, que és una nació molt antiga i que necessita un estat que no li vagi en contra”, ha dit. Puigdemont també ha comentat que anys enrere els catalans “pensaven que aquest Estat que sortia de la dictadura de Franco era l'oportunitat per reconèixer la identitat nacional catalana dins l'Estat espanyol”. “Però hem fracassat, els dos. No es pot ser espanyol sent català. Per ser espanyol em demanen que deixi de ser català. Si no em demanessin renunciar a la meva identitat, no hi hauria problema”, ha retret el president.

Carles Puigdemont també ha defensat que la millor “manera d'abordar les divergències” entre Catalunya i Espanya al segle XXI “és votar”. Per últim, ha insistit que el Govern està intentant que el referèndum sigui pactat amb l'Estat. “És la via majoritària a Catalunya, la d'acordar amb el govern espanyol un referèndum, el mateix que va fer Escòcia i que segurament tornarà a fer, acordar la data, la pregunta, el percentatge de participació... Volem votar, decidir si l'actual vincle és el correcte o si també tenim el dret de ser un estat independent, per anar millor els dos, també Espanya”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona