Política

Cuixart troba “cínic” que l'Estat defensi Sant Jordi quan “no cessa” els “atacs” contra la cultura del país

El president d'Òmnium afirma que “no és compatible dir que defenses una llengua i alhora voler espanyolitzar els infants”

Reivindica un Estat propi per poder “quins elements de la nostra cultura popular volem com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, veu com un acte de “cinisme” que el govern espanyol “desembarqui” a Catalunya dient que ve a donar “total suport” a la llengua i la cultura catalanes quan l'ataca “sistemàticament per terra, mar i aire”. “És un acte d'absolut cinisme” i un “intent d'humiliació” per part de l'Estat espanyol”, ha considerat.

Cuixart s'ha referit així a la presència de la número 2 de Mariano Rajoy, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, a l'acte de suport la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco que té lloc aquesta tarda a Barcelona.

En aquest sentit, ha recordat que aquest Estat que ara diu mostra el seu suport a la candidatura de Sant Jordi és el mateix que “no cessa en els seus atacs sistemàtics contra la llengua i la cultura del nostre país, la seva internacionalització i la cohesió social que defineixen la diada de Sant Jordi”.

“Venir aquí i dir que valores la cultura catalana quan l'ataques sistemàticament per terra, mar i aire i atemptes contra la integritat i la cohesió de la llengua és un intent de colonització del que representa la llengua i la cultura catalanes”, ha lamentat.

“No és compatible dir que defenses una llengua i alhora voler espanyolitzar els infants catalans”, ha etzibat el president d'Òmnium.

Cuixart també ha denunciat que “un govern que ofega el sector cultural amb un IVA del 21%, o que retalla en un 44% les aportacions als equipaments culturals catalans en 5 anys” no pot “fer bandera de la defensa de la cultura d'un país”.

El president d'Òmnium Cultural, que ha subratllat que la seva entitat dona ple suport a la declaració de la festa de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial Cultural de la UNESCO, ha defensat que “volem un Estat propi per poder decidir nosaltres mateixos quins elements de la nostra cultura popular volem com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA