Política

SANT JORDI 2017

L'arquebisbe de Barcelona demana evitar la “confrontació”

Joan José Omella subratlla que no cal anar “amb llances atacant els altres” durant l'homilia oficiada a la capella de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat aquest diumenge evitar la “confrontació” i la “divisió” durant l'homilia de la missa oficiada a la capella de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Omella, acompanyat del cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha oficiat avui la tradicional missa de Sant Jordi, a la qual han assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; i d'altres autoritats i representants polítics.

Durant el seu sermó, Omella ha reivindicat la defensa que Sant Jordi va fer del seu poble “davant les insídies del mal”, i li ha demanat al sant que protegeixi Barcelona, Catalunya i també l'Aragó, “que tan vinculada ha estat i estarà amb Catalunya, amb qui comparteix el mateix patró”. Entre aquestes “insídies”, l'arquebisbe ha situat “la manca de respecte als drets humans, el maltractament dels innocents, la violència, el terrorisme, la persecució i la creixent desigualtat social”.

L'arquebisbe ha cridat també a exercir la “responsabilitat pública” amb més “coherència amb el que configura les nostres vides i el respecte als altres”, i ha afegit que “la imposició i la confrontació no és el model que ens ensenya Jesucrist ni Sant Jordi”.

Així, en al·lusió a la llegenda de Sant Jordi, l'arquebisbe ha subratllat que no cal anar “amb llances atacant els altres” sinó “el drac” que significa, ha dit, “el pare de la divisió, el que vol trencar la comunió”. “Quan tenim en compte pobles petits, quan construïm ponts de comunicació i convivència entre tots, quan respectem persones i institucions, llavors vencem el drac i el mal”, ha afegit.

A la missa han assistit també els consellers Neus Munté, Josep Rull, Meritxell Borràs, Antoni Comín, Jordi Jané, Santi Vila, Jordi Baiget, Raül Romeva i Dolors Massa, així com els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla i els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert.

Ha acudit el president de Junts pel Sí, Jordi Turull, la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i el secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez. També el cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el fiscal superior de Catalunya, Jose María Romero de Tejada, i l'inspector general de l'Exèrcit Fernando Aznar, entre d'altres.

Al final de la missa, Omella ha beneït les parades de roses de les entitats socials instal·lades al pati de Carruatges el Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona