Política

Reminiscències del franquisme

Canten el ‘Cara al sol' per acomiadar José Utrera Molina

L'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, al costat d'altres familiars, ha portat el taüt des de l'església fins al cotxe fúnebre mentre es corejava la sintonia falangista

Un grup de persones ha entonat l'himne del Cara al sol per acomiadar José Utrera Molina, ministre i vicepresident en diferents governs de Francisco Franco, mort a Nerja (Màlaga) als 91 anys. A la sortida del fèretre de l'església de San Miguel de Nerja , diverses persones amb roba fosca s'han situat als dos costats de la porta i, alhora que alçaven els braços, han corejat la sintonia falangista.

El fèretre amb les restes d'Utrera Molina s'ha quedat parcialment fora del cotxe fúnebre fins que el grup ha acabat de cantar, i després ha arribat un ‘Viva España'.

Diversos familiars, entre ells el seu gendre, l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, han portat el taüt des de l'església on s'ha celebrat la missa fins al cotxe, per traslladar-lo després al crematori de Vélez-Málaga, on serà incinerat.

Nascut a Màlaga el 12 d'abril de 1926, Utrera Molina va ingressar de jove a les organitzacions falangistes, on va ocupar diferents càrrecs. Nomenat el 1974 ministre secretari general del Movimiento i vicepresident del Govern, Utrera Molina va ser abans governador civil de Sevilla, Ciudad Real i Burgos, subsecretari de Treball i ministre d'Habitatge.

El 2010 va escriure un article per al diari ABC en què criticava la llei de memòria històrica i el fet que retiressin certs monuments. Entre altres condecoracions, Utrera Molina va rebre les Grandes Cruces de Alfonso X el Sabio, del Mérito Civil, Mérito Militar con distintivo blanco y Mérito Agrícola; Orden Imperial del Yugo y las Flechas, i les medalles d'Or de Màlaga, Ciudad Real i Sevilla.

Casat amb Margarita Gómez Blanco, el matrimoni va tenir set fills: José Antonio, Margarita del Prado, María del Mar (casada amb Alberto Ruiz-Gallardón), María Rocío de los Reyes, María Victoria, Luis Felipe i César.

A la carta publicada pel seu fill Luis Felipe al blog Arriba , afirma: “Vas arribar a la política per servir i vas empenyorar el teu cor, el teu temps i la teva energia a ajudar els que més ho necessitaven. Mai vas mirar el color dels altres i ens vas ensenyar que no s'ha mirar el color de la bandera sinó la mida del cor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un testimoni clau implica Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona