Política

Òmnium demana “sentit d'estat, unitat d'acció i generositat” als partits per fer el referèndum

Jordi Cuixart defensa que la consulta és “inevitable i irreversible” i que no hi ha cap altre escenari

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat als partits “sentit d'estat, unitat d'acció i generositat” per fer possible el referèndum el 2017. “Sentit d'estat per entomar el gran repte del referèndum i perquè es posin d'acord amb la data i la pregunta”, ha afirmat en declaracions als periodistes des de l'estand del Pacte Nacional pel Referèndum situat a la Rambla Catalunya amb Diputació.

Segons ha afegit, Òmnium és poc exigent amb els “petits detalls” però, en canvi, molt exigent amb el referèndum i s'ha mostrat convençut que els partits sobiranistes tindran la capacitat de posar-se d'acord tal com ho han fet en altres moments històrics. D'altra banda, ha qualificat el referèndum “d'inevitable i irreversible” i ha afegit que Òmnium no reconeix cap altre escenari.

Cuixart ha defensat que la Diada de Sant Jordi té una doble projecció internacional. D'una banda, una festa de cohesió en què la llegua i la cultura surten al carrer i, d'altra banda, un clam democràtic a la comunitat internacional pel referèndum.

El referèndum és, segons el president d'Òmnium, “inevitable i irreversible” i ha afegit que els catalans estan decidits a votar el 2017. “Estem convençuts que el Govern té un mandat democràtic clar i un full de ruta específic que diu que el volem celebrar. Aquest Sant Jordi ha de ser també una crida a la societat perquè participi d'aquesta recollida de firmes”, ha afirmat per després afegir que Òmnium no reconeix “cap altre escenari”.

Preguntat per la campanya a favor del referèndum, Cuixart ha defensat que ha de ser unitària per tal que hi siguin presents les “diferents expressions” de les persones que defensen el sí a la independència. En aquest sentit, ha recordat que una de les principals virtuts del moviment és la transversalitat i la seva diversitat. Per aquest motiu, ha explicat que la seva entitat treballarà perquè totes les forces i organitzacions que defensen el sí tinguin “un mateix paraigües”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona