Política

ERC decidirà demà si manté el pacte amb CDC a Manresa

La formació vol arribar a l'assemblea local amb la decisió madura, però esgotarà tot el temps

La dirigent del PDeCAT Marta Pascal dona suport a l'alcalde, que va apartar Estefanell del govern

ERC de Manresa no emetrà cap pronunciament sobre el futur del pacte de govern amb CDC fins demà, dia en què hi ha convocada una assemblea del partit a la capital del Bages.

El president del grup local, Ramon Fontdevila, va assenyalar ahir a aquest diari que amb tota probabilitat “esgotaran” tot el temps fins a una reunió en la qual només estan convocats militants del partit. La idea, però, és arribar a l'assemblea amb una decisió presa o el màxim de madura possible perquè la presa de decisió d'ERC, que és crucial, no s'eternitzi ni afecti el funcionament del govern a l'Ajuntament de Manresa.

D'aquesta manera, ERC allarga el període de reflexió que va obrir la setmana passada després que l'alcalde, Valentí Junyent, es refermés en la seva voluntat de retirar totes les competències a la regidora republicana Mireia Estefanell per l'afer de l'enregistrament del dirigent bagenc del PDeCAT David Bonvehí al restaurant Vermell de Manresa. Com ja va explicar aquest diari, la voluntat de Junyent i dels seus regidors de CDC és mantenir el pacte amb ERC, però en un govern on Estefanell no tingui cap responsabilitat. ERC no ho veu clar des de fa dies, però Junyent ha reiterat més d'un cop que ha perdut “la confiança” en la republicana.

El PDeCAT tanca files

Ahir, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va donar ple suport a la decisió de Junyent d'apartar Estefanell del govern. La polèmica –que va esclatar dijous sant– es va tractar en l'executiva del partit d'ahir al matí, en la primera reunió després de Setmana Santa.

“En política, no s'hi val tot, i a ningú del PDeCAT li hauria passat pel cap fer res de semblant”, va deixar anar Pascal, que hi va afegir: “La nostra feina no és venir a obrir escletxes, i vam fer el que havíem de fer.” Això, amb referència a la decisió de denunciar els fets, però, finalment, no portar el cas a la fiscalia.

Finalment, la dirigent va assenyalar que el Partit Demòcrata no ha de dir res més sobre l'afer i, en una al·lusió indirecta a ERC, va dir que “si algú altre se sent interpel·lat ja ho dirà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona