Política

procés sobiranista

Mas comença a Brussel·les una gira per explicar el procés

Artur Mas començarà aquest dimarts la seva gira internacional amb parada a Brussel·les (Bèlgica) per explicar el procés sobiranista i la “persecució judicial” de l'Estat als càrrecs electes independentistes. Es tracta del primer viatge europeu que farà Mas des que el Govern encarregués el 21 de març a ell i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau que internacionalitzessin el procés sobiranista i les seves inhabilitacions per la seva participació en la consulta del 9 de novembre del 2014, tasca que també exercirà l'exconseller i exportaveu del PDeCAT al Congrés Francesc Homs. L'Executiu català també els va demanar que “insistissin en la voluntat d'una àmplia majoria de ciutadans de poder votar en un referèndum, com a molt tard el proper mes de setembre”, un tema que també defensarà l'expresident català en la seva gira.

Després de Brussel·les, el també president del PDeCAT desembarcarà demà a París i dijous a Ginebra, on conversarà en francès amb un periodista local de cada país en actes que portaran per títol Un réferéndum pour la Catalogne?.

Fonts del Diplocat han explicat que les sales on es farà l'acte a la capital belga i a la de Suïssa estan plenes, i queden “poques places” en la de París. Després de la conferència es projectarà el documental sobre el procés sobiranista Le Peuple interdit, del quebequès Alexandre Chartrand, entre els protagonistes del qual es troba precisament Artur Mas.

Aquests viatges estan organitzats pel Diplocat, la Delegació de la Generalitat a França i Suïssa, i la Delegació del Govern davant la UE. Per això, s'encarregaran de donar la benvinguda als actes el secretari general del Diplocat, Albert Royo; el delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i el representant permanent de Catalunya a la UE, Amadeu Altafaj.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona