Política

corrupció al pp

La Fiscalia denuncia la delegada del Govern espanyol a la Comunitat de Madrid: delicte societari

La notícia se suma a l'esquitxada general del cas Lezo a la Comunitat de Madrid, i se suma a la dimissió d'Esperanza Aguirre arran d'aquest afer, que té el seu dofí, Ignacio González, al centre

La Fiscalia de Madrid ha presentat davant els jutjats de plaça de Castilla una denúncia que, entre d'altres, es dirigeix contra l'actual delegada del Govern espanyol a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa, per un delicte societari, segons han confirmat fonts fiscals. El motiu és una operació de Mercamadrid denunciada fa un any per l'actual presidenta d'aquesta empresa, Marta Higueras, i el delegat d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Madrid, Carlos Sánchez Mato. Tots dos van presentar davant la Fiscalia Anticorrupció un escrit de denúncia per presumptes “pràctiques irregulars” trobades en aquesta societat mixta, participada per l'Ajuntament en un 51 per cent, amb “responsabilitats polítiques per mala gestió”.

En aquest extens informe, es narrava que Mercamadrid va assumir el pagament del lloguer d'unes naus a Merca Ocio durant vint anys per evitar un litigi judicial. “Mercamadrid va resoldre de forma clarament lesiva per al seu patrimoni l'impagament de l'empresa adjudicatària”, apuntava l'escrit presentat. Les naus “no tenen cap ús en l'actualitat ni fàcil arrendament a tercers, la qual cosa provoca un drenatge d'aproximadament el 10 per cent del benefici anual” de Mercamadrid”, assenyalava la denúncia. Si l'acord es manté fins a la seva data de venciment, Mercamadrid haurà pagat més d'11 milions d'euros pel lloguer d'unes naus que ni li serveixen ni li donen rendibilitat.

Amb aquest informe, el Govern municipal demanava a la Fiscalia que investigui per si els fets anessin constitutius d'un o diversos delictes.

González i Aguirre

Aquesta última setmana està sent terribilis per al Partit Popular. Ahir se sabia que el Jutge que porta el cas Lezo, que ha enviat a presó l'ex-president de la Comunitat de Madrid Ignacio González, té en el punt de mira seixanta persones, entre les que es trob al'ex-ministre popular Zaplana. Ahira a la tarda, i per tercera vegada Esperanza Aguirre anunciava la seva dimissió al llarg d'una carrera política que s'ha desenvolupat des dels anys vuitanta. En aquesta ocasió, però, l'adéu sembla que ha de ser definitiu; al cap i a la fi, només li quedava un càrrec per abandonar, el de regidora i portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid. I ahir va comparèixer per assegurar que deixa la seva cadira al consistori perquè se sent “enganyada i traïda” per Ignacio González, ex-número dos a la Comunitat de Madrid. “No el vaig vigilar prou”, admetia.

Per la seva part, Podemos de la Comunitat de Madrid iniciarà la seva consulta ciudadana sobre la moció de censura a la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, el 2 de mayo, coincidint amb la celebració del dia de la Comunitat de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia