Política

judicialització del procés

El govern acompanyarà Forcadell i els membres de la Mesa a declarar al TSJC

Munté recorda a Zapatero que Catalunya ha tingut un president i una cap de l'oposició d'origen andalús

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha explicat aquest dimarts que els membres de l'executiu acompanyaran la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els quatre membres de la Mesa quan vagin a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès la votació de la resolució sobre el referèndum.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Munté ha refermat el suport del govern a tots els membres del Parlament querellats per la Fiscalia. En referència al fet que ara el TSJC també investigui el secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet (CSQP), la portaveu ha dit que l'anterior posicionament era un “absolut despropòsit” perquè tenia en compte que Nuet no és independentista, tot i haver actuat de la mateixa manera que els seus companys de Mesa.

El tribunal ha citat a declarar Forcadell i la secretària primera, Anna Simó, el 8 de maig; el vicepresident, Lluís Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, el 12 de maig; i el secretari tercer, Joan Josep Nuet, el 23 de maig.

Les visites de Soraya Sáenz de Santamaría

Neus Munté ha afirmat que a l'executiu li agradaria que les visites del govern espanyol serveixin perquè aquest copsi l'ambient que es viu a Catalunya, “molt majoritàriament” favorable a un referèndum.

Preguntada durant la roda de premsa d'aquest migdia per les reiterades visites de la número 2 de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha avui ha estat a Tarragona per firmar un conveni amb l'ajuntament de la ciutat per donar suport als Jocs Mediterranis, Munté ha emplaçat al govern espanyol que compleixi els compromisos. Ha recordat que els Jocs Mediterranis s'han ajornat durant un any per “negligència” de l'Estat espanyol. “L'anunci de Tarragona és una nova crònica dels anuncis que no són mai complerts i que, si ho són, arriben molt i molt tard”, ha afegit.

En relació a la visita del passat divendres a l'acte de suport a la candidatura del dia de Sant Jordi com a Patrimoni immaterial de la Unesco, Munté ha opinat que la vicepresidenta espanyola es va voler “apropiar” de la Diada.

President andalús

La portaveu del govern ha recordat aquest dimarts a l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero que Catalunya va tenir durant 7 anys un president de la Generalitat d'origen andalús i que ara té una cap de l'oposició d'origen andalús.

Munté ha replicat així a les polèmiques declaracions de Zapatero en les quals criticava els catalans tenir suposadament prejudicis sobre Susana Díaz pel fet de ser dona i andalusa.

Munté ha atribuït les paraules de l'exlíder socialista a un “desconeixement absolut” de la realitat i a un missatge “més en clau interna que externa”.

En aquesta línia, ha afegit que l'expresident espanyol acostuma a dir una cosa i a creure'n una altra, en referència a la famosa promesa de respectar l'Estatut que aprovés al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona