Política

judicialització del procés

Nuet: “S'ha pres la decisió fàcil; en lloc d'exculpar els meus companys, m'han imputat a mi”

El secretari tercer de la Mesa del Parlament defensa la innocència de tots els seus companys

El diputat de Sí Que Es Pot creu que l'imputen “per evitar que es vegi que jutgen idees polítiques”

El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, ha valorat la seva inclusió en la querella de la Fiscalia contra la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i els altres membres de l'òrgan parlamentari com un intent “d'evitar que es vegi que es jutgen unes idees polítiques”. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anunciat aquest dimarts que la magistrada que porta el cas ha decidit citar Nuet a declarar com a investigat.

En declaracions des del Parlament, el líder d'EUiA ha explicat que fins avui mateix no ha sabut que, en lloc de ser citat a declarar com a testimoni, ho seria com a “investigat”. Ha assegurat que desconeix quines raons han portat la magistrada a canviar de criteri i incloure'l en la querella, però ha admès que té les seves sospites.

En aquest sentit, ha volgut “evidenciar les contradiccions entre la Fiscalia i la instrucció”. “No sabem a què obeeixen. La Fiscalia va argumentar amb vehemència i força que la meva trajectòria política no feia pensar que jo volia conculcar la Constitució. Sembla que hi ha hagut nous fets, els desconeixem. L'únic que ha passat nou des que vaig ser exclòs de la querella és que he expressat les meves opinions polítiques, que no són fruït de la querella i no les canviaré”, ha assenyalat.

Nuet ha defensat la “absoluta innocència” de tots els membres de la mesa i creu que cap d'ells hauria d'estar en aquesta situació. “Segueixo pensant que tant els meus companys de Mesa com jo som innocents, que cap de nosaltres hauria d'estar en situació de querellat i que potser han pres la decisió més fàcil, que és que en comptes d'exculpar els meus companys, m'han imputat a mi”, ha sentenciat.

Segons ell, el canvi de criteri obeeix a “intent de sortir d'una situació vergonyosa que s'hauria produït si hi hagués hagut un judici diferenciat en funció de les idees i de les opinions polítiques” de cada membre de la Mesa. “Els fets eren uns i segueixen sent els mateixos, però les percepcions polítiques se m'escapen, no arribo a entendre-les”, ha reblat.

Nuet creu que la distinció inicial del Fiscal al no incloure'l dins la querella va fer “molt de mal” al cas, ja que “anava totalment en contra dels criteris d'una democràcia bàsica, perquè no es pot jutjar la gent per les seves idees sinó per fets”. “Jutjar per unes idees és molt perillós, perquè avui es pot jutjar per unes i demà es pot jutjar per unes altres”, ha alertat. Segons ell, “els va sortir el tret de la culata” perquè en no imputar-lo a ell es va destapar la “intencionalitat política” del cas aquesta percepció ha anat caient “com una gota malaia que ha estat insuportable per la instrucció del cas i a més ha estat utilitzat com a element de defensa de la resta d'investigats”.

“Avui el cas té un nou salt qualitatiu que és imputar a tots els que van tenir el mateix vot. És un cas ple de despropòsits i de clara intencionalitat política. I possiblement encara ens oferirà alguna escena més que ens sorprendrà”, ha augurat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona