Política

Municipal

El govern de Terrassa no repetirà el procés pel síndic

La decisió depèn de l'alcalde, però el portaveu del PSC, Alfredo Vega, deixa entreveure que l'opció menys lesiva i costosa és portar al ple el nomenament d'Isabel Cazorla com vol el PDeCAT

El serial que s'està vivint a l'Ajuntament de Terrassa per l'elecció del responsable de la sindicatura municipal no tardarà a resoldre's, segons van manifestar ahir en roda de premsa els portaveus de la formacions del govern, Alfredo Vega (PSC) i Miquel Sàmper (CiU). Tot i que la decisió final serà de l'alcalde, Jordi Ballart, al que Vega va traspassar ahir tota la responsabilitat, aquest també va deixar entreveure que no veu motius suficients per tornar a repetir tot el procés pel seu elevat cost, ja que s'hauria de fer descentralitzat i exclusivament de manera presencial amb urnes pel territori durant 15 dies.

Amb un “el millor és enemic d'allò bo”, hi va afegir que la decisió no acontentarà tothom, admetent de nou que va haver-hi errors en el procediment de recollir suports electrònics als vuit candidats com van denunciar l'Observatori Ciutadà Municipal, Prou Barreres, Observatori de Drets Socials i FAVT, amb el suport del Consell d'Entitats d'Acció Ciutadana, i que van ser admesos en un informe pel síndic de Catalunya, Rafael Ribó. Més clar i menys ambigu va ser el soci de govern en assegurar que la solució podria donar-se demà mateix en el ple en què intervindrà la candidata que va tenir més suports, l'advocada Isabel Cazorla. “El missatge és que ho volem solucionar ja”, hi va afegir Sàmper, reiterant que, posant en una balança els avantatges i inconvenients, “el mal pitjor seria tornar a engegar el procés”. Sàmper va negar discrepàncies amb la regidora del seu grup de Qualitat Democràtica Meritxell Lluís, com havia posat de manifest unes hores abans la CUP, assegurant que aquesta volia repetir-lo. Segons el portaveu del PDeCAT, l'únic que Vall va dir és que “en un millor escenari preferiria repetir el procés”.

Tot i l'intent de l'alcalde d'implicar el síndic de Catalunya per trobar una solució, anant a exposar-li la problemàtica i demanant-li ajuda, no acabaran esperant el seu pronunciament. Una espera que en la mateixa oficina del síndic català, com va avançar la regidora de la CUP Maria Sirvent, no faran perquè estan pendents de saber si “l'Ajuntament accepta o no la resolució que els van enviar”. Vega va admetre que contestaran i que “s'esperava una altra cosa” de la intervenció de Ribó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia