Política

Guerra de banderes

Calella posa la bandera espanyola arraconada al balcó de l'ajuntament

El govern diu que s'hi ha vist obligat per complir la sentència judicial

 Apareix dos dies després que l'ANC hi pengés per sorpresa la senyera

S'hi han de fixar molt bé, però des d'ahir els calellencs tenen la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament, al costat de la catalana i l'europea. No apareixen, però, al costat de la que diumenge a la nit van penjar per sorpresa els membres de l'ANC de Calella i de la Plataforma Calella Decideix Independència, enfilant-se al balcó central i posant-la en un dels pals de la façana.

Les tres banderes noves que des d'ahir al migdia han aparegut relegades a un lateral del balcó de l'ajuntament. Només hi sobresurten els tres pals que s'han posat de costat i darrere la pancarta on s'explica que la bandera espanyola hi oneja per imposició del govern central i en compliment d'una sentència judicial. A pocs metres i a la part central de la façana, es manté la senyera i el domàs amb el sí de la campanya pel referèndum que hi van penjar diumenge les entitats independentistes per reclamar la presència permanent de la bandera catalana, després que fa més de deu anys es retiressin totes les banderes i només la senyera llueix en moments puntuals.

El tercer tinent d'alcalde de Calella, Jordi Sitjà (PDeCAT), desvinculava ahir les dues accions. “És la manera de donar compliment a una sentència, tot i que va en contra de la nostra voluntat”, argumentava Sitjà, que reconeixia que tenien constància de l'ordre d'execució de feia uns dies. “Seguirem treballant per Catalunya i Calella, i una inhabilitació no s'ho val”, hi afegia el regidor justificant l'acció del govern tot i deixar les banderes relegades a un segon terme.

El portaveu de Calella per la Independència, Xavier Ponsdomènech, no amagava el malestar per la presència de la rojigualda a la casa consistorial. “No són guerres de banderes absurdes, perquè ja fa massa temps que dura, i el que volem és que els polítics es defineixin i que no vagin amb por”, hi afegia Ponsdomènech.

LA FRASE

És la manera de donar compliment a una sentència, tot i que va en contra de la nostra voluntat
Jordi Sitjà
regidor d'hisenda i territori de calella (Pdecat)

Una estelada al pal de la plaça

El 2011 un empresari local va pagar la instal·lació d'una senyera gegant a la plaça de l'Ajuntament. Des de l'ANC, però, consideren que aquesta senyera no pot substituir en cap cas el lloc que li pertoca oficialment a la façana de l'ajuntament, i demanen que al pal del mig de la plaça s'hi posi una estelada, com hi ha a altres punts del municipi. Ahir la senyera es mantenia al balcó però no hi havia estelada a la plaça. Es dona el cas que el 2013 els dos regidors del PP van denunciar a la delegació del govern espanyol que la bandera espanyola no era al balcó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona