Política

En directe

El Parlament debat avui la reforma del reglament per fer la desconnexió exprés

Coscubiela vol que Junqueras concreti com i quan se celebrarà el referèndum

El diputat insta el govern a treballar pel reconeixement internacional previ

La reforma del reglament de la cambra catalana, que ampliarà l'aprovació de lleis per lectura única a les propostes que també puguin presentar dos grups parlamentaris, arriba avui al ple de la cambra catalana.

El debat aterra a l'hemicicle envoltat de la mateixa polèmica que va originar el seu anunci, ja que aquesta modificació permetrà escurçar al màxim els terminis per aprovar textos legals, la qual cosa redueix també el debat parlamentari i la tasca de l'oposició. Així ho han criticat la resta de partits de l'oposició, tot i ser una pràctica habitual en la resta de cambres parlamentàries, començant pel Congrés dels Diputats, on s'ha fet servir aquest procediment per aprovar textos tan importants i determinants com la reforma exprés de la Constitució i la llei orgànica del Tribunal Constitucional.

Ciutadans, el PSC i el PP intentaran avui frenar la reforma amb esmenes a la totalitat, però serà en va, ja que no podran prosperar atesa la majoria parlamentària que tenen els grups de Junts pel Sí i la CUP.

D'altra banda, el portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, va anunciar que també en aquest ple exigirà al vicepresident Oriol Junqueras que expliqui com i quan se celebrarà el referèndum anunciat per al setembre.

El diputat considera ara que cal més concreció en l'execució de la consulta, perquè ja han passat sis mesos des que es va aprovar la celebració d'un referèndum vinculant, el que va defensar la seva formació en el debat de política general l'octubre passat i que el Constitucional no ha suspès. Per fer-lo possible, Coscubiela demana al govern que augmenti la intensitat de les mobilitzacions ciutadanes i que busqui el reconeixement “previ” de la comunitat internacional envers el resultat del referèndum. Joan Coscubiela va assegurar ahir que se sent “inquiet” perquè desconeix les tasques del govern per fer efectiu un referèndum. “Vam demanar calma, no paràlisi”, insistia el diputat per justificar ara la seva interpel·lació al vicepresident del govern.

Protocol per al pagament dels tributs

ò.p.j

El consell executiu va aprovar ahir la creació d'un programa d'homogeneïtzació dels processos interns de tramitació de tributs i cotitzacions que paguen les entitats del sector públic de la Generalitat. Amb l'acord, es pretén dissenyar i aplicar un protocol d'actuació que simplifiqui i optimitzi, per facilitar la gestió, els mecanismes en matèria d'obligacions tributàries amb l'Estat, per les quals es paguen uns 4.500 milions l'any. El programa, a més, s'obrirà a les administracions locals i universitats públiques que s'hi vulguin adherir, per centralitzar-ne la tramitació. Amb això, el govern espera guanyar eficiència i coordinació, però també abaratir costos, ja que d'aquí a dos anys es podria arribar a estalviar uns 20 milions l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA