Política

Aloy lloa la coalició i diu que ERC actua pel bé de Manresa

El regidor afirma que la decisió sobre el pacte “no serà fàcil”

Junyent (CDC) posa pressió perquè es mantingui

La presentació que es va fer ahir a Manresa dels canvis de mobilitat que s'aplicaran a la Bonavista va tenir un final inesperat quan l'alcalde, Valentí Junyent, va aprofitar per reiterar la seva voluntat de mantenir el pacte.

Ho va fer, va dir, perquè no quedi “cap dubte” de la posició de CDC i es va mostrar predisposat “a afrontar un nou cartipàs amb els regidors d'ERC que continuïn, amb generositat i flexibilitat, però fent els canvis que cal fer”, en referència a Mireia Estefanell, a qui va retirar les carteres pel cas Bonvehí. Va dir que vol la coalició perquè hi ha “un govern fort que la ciutat necessita”, perquè “s'ha demostrat que és capaç de presentar projectes importants” —va citar la mateixa Bonavista— i perquè “és el que han volgut els manresans”, en referència al fet que CDC i ERC van ser les dues forces més votades.

Mentre parlava, al seu costat hi havia el republicà Marc Aloy, regidor de Planejament Urbà, que va escoltar la intervenció estoicament. Els periodistes li van demanar l'opinió, però l'alcalde va intervenir-hi: “Hem quedat amb ERC que jo faria la declaració institucional, i ERC ja ha dit que fins demà —avui per al lector, quan hi ha prevista una assemblea local de militants— no dirà res.”

Però Aloy, finalment, va parlar. Era el primer cop que ho feia des que la crisi va esclatar. I ho va fer per valorar la trajectòria del govern de CDC i ERC. No va avançar què farà el grup, però les seves paraules van deixar intuir que se sent còmode en el govern: “El pacte va permetre fer un govern fort i tirar endavant projectes d'envergadura; s'ha fet bona feina i la decisió no és senzilla, són dies complicats, però prendrem la decisió amb responsabilitat pel bé de la ciutat”.

Millor mobilitat a la Bonavista

La situació anàrquica que tenien els quatre principals vials de Manresa en la confluència a la Bonavista —carretera de Vic, de Santpedor, del Pont de Vilomara i Pere III— canviarà de manera radical amb la nova rotonda. L'Ajuntament va adjudicar ahir les obres per 1.586.000 euros més IVA. Entre els canvis més importants hi ha el perllongament de la carretera del Pont fins a la mateixa rotonda. El vial, a més, serà d'un sol sentit de sortida de la ciutat i permetrà que els veïns guanyin espai verd al Jacint Verdaguer. Per accedir a la ciutat s'haurà de fer pel Sant Cristòfol. La regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, va destacar que la proposta “permetrà ordenar el trànsit, racionalitzar els moviments de vehicles i vianants i augmentar la seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona