Política

en directe

PARLAMENT DE CATALUNYA

Puigdemont assegura que data i pregunta del referèndum s'anunciaran “abans de marxar de vacances”

El president de la Generalitat respon Miquel Iceta sobre els plans concrets de l'executiu pel que fa al referèndum

Carles Puigdemont considera que Sant Jordi va ser una mostra de “la transversalitat i la pluralitat” de Catalunya, així com de “convivència”

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció aquest dimecres a la sessió de control del ple del Parlament per garantir que el Govern anunciarà “abans de marxar de vacances” d'estiu la data i la pregunta del referèndum. En ser preguntat pel líder del PSC, Miquel Iceta, pels plans concrets de l'executiu en aquesta matèria, el president ha replicat que no hi ha decidit quin dia serà el referèndum però té “al cap algunes dates de diumenges idonis” que podrien acollir la cita.

El socialista, per la seva part, ha lamentat “l'opacitat” amb la que el Govern porta la qüestió i ha reclamat que “no s'amagui” la data del referèndum. En aquest sentit, Iceta ha recordat que els tràmits de preparació i convocatòria del procés participatiu del 9-N es van fer “públicament i amb informes jurídics i del Consell de Garanties Estatutàries”, tot reclamant que ara amb els del referèndum s'utilitzi el mateix nivell de transparència. Puigdemont, però, ha replicat que quan el Govern “va fer així les coses”, la resposta de l'Estat va ser “querellar-se, inhabilitar i amenaçar”. De la mateixa manera, Iceta ha relligat aquesta “opacitat” que denuncia amb la reforma del reglament del Parlament que està previst que s'aprovi aquest dimecres a la tarda i que permetrà tramitar lleis de manera més ràpida. El socialista considera que aquests canvis “eliminen filtres i redueixen controls a les lleis” i deixen l'oposició “amb menys opcions”. Puigdemont, en canvi, ha valorat contràriament que la reforma dona “més opcions als grups de l'oposició” i els permet “coses que ja poden fer a altres parlaments”. Iceta, però, ha reclamat la retirada de la proposta de modificació.

Per últim, i lligat amb la imatge que el procés pot estar donant de Catalunya, Carles Puigdemont ha volgut felicitar la societat catalana per la jornada de Sant Jordi. El president ha considerat que va ser una mostra de “la transversalitat i la pluralitat” de Catalunya, així com de la “convivència” imperant al país. “Es va veure una imatge molt allunyada de la que algun donen d'un país dividit. Es va veure un país unit, amb parades i autors de totes les tendències i opinions, sense cap incident”, ha remarcat, tot recordant que el Pacte Nacional pel Referèndum va recollir adhesions i signatures però també els partits polítics de signe contrari “van ser-hi tot i advertir de la politització”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA