Política

Societat

Sant Cugat limita l'obertura de clubs cannàbics

Després de dos anys de treball el ple aprova el pla i l'ordenança que fixen la distància mínima entre clubs i equipaments sanitaris, educatius i socials en 200 metres

Podran situar-se a la planta baixa d'habitatges

Després de dos anys de treball en una comissió específica amb representants polítics, tècnics, veïnals i de les entitats afectades, l'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar dilluns en el ple la regulació de la implantació de nous clubs cannàbics amb l'aprovació provisional d'un pla especial –pendent ara del vistiplau de la comissió territorial d'Urbanisme– i d'una ordenança específica. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, va destacar durant el ple que amb la nova ordenança s'exigirà obtenir prèviament una llicència d'activitats per poder obrir, i no una comunicació prèvia, i que els clubs no es puguin situar a una distància inferior als 200 metres entre si, però també en relació amb equipaments sanitaris, educatius, socials o esportius. Altres paràmetres que es regulen són els horaris o la restricció a menors, entre altres.

D'aquesta manera el municipi vallesà tanca una vella polèmica sorgida fa dos anys arran de protestes veïnals per olors amb l'obertura d'un club a Can Magí, que van acabar amb el precintament del local i picabaralles amb els seus responsables i la suspensió temporal de l'atorgament de llicències fins a trobar una solució arran d'una moció de C's. Malgrat tot, i com va explicar Calvet, sí que es permet l'obertura de clubs a les plantes baixes d'habitatges plurifamiliars, ja que “el règim de llicències garanteix un correcte diàleg amb els veïns d'aquests immobles”, i s'especifiquen les condicions mínimes en relació amb sorolls, renovació d'aire i contaminació odorífera. Aquest punt és el que va portar el PP a abstenir-se en la votació de l'ordenança perquè considerava que no se solucionava el tema de les olors, “allò que va originar el problema”, en paraules d'Álvaro Benejam. La resta de formacions hi van acabar votant a favor, tot i admetre que podria ser millorable, per mantenir l'esperit de consens aconseguit durant la comissió. La regulació preveu crear una taula de seguiment que validarà la concessió de llicències.

LA FRASE

Es permet l'obertura a plantes baixes plurifamiliars si hi ha un correcte diàleg amb els veïns
Damià Calvet
TINENT D'ALCALDE D'URBANISME, ECONOMIA I HISENDA

Més bonificacions a les escoles bressol

El ple també va aprovar, amb l'abstenció del PP, l'ampliació de les bonificacions per a les quotes de l'escola bressol fins a un 70% per a les rendes més baixes. La proposta forma part d'un nou sistema de tarifació social que inclou bonificacions del 50% a l'Escola d'Art i Disseny i del 32% a l'Escola de Música i el conservatori. Per determinar els trams sobre els quals s'ha d'aplicar la tarifació social, l'executiu ha agafat de referència l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). El nou mecanisme establirà un ventall de tres nivells, “adequant amb més detall el preu a les rendes familiars existents a la ciutat”. A banda, a partir d'ara, a l'Escola d'Art i Disseny les famílies també podran demanar bonificacions per a les despeses no docents.

La regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, Esther Salat, va destacar que d'aquesta manera es doblen els recursos que es destinen a la tarifació social. “Volem arribar a més gent amb l'accés de les rendes mitjanes i evitar que les famílies hagin de passar per Serveis Socials”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA