Política

Política

Puigdemont blinda Llach i manté que els funcionaris han d'acatar la llei catalana

El president contraposa l'antifranquisme del cantautor amb la de dirigents del PP

Els populars en demanen la renúncia i denuncien un “cop d'estat”

Defensa rotunda al diputat de JxSí Lluís Llach. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va blindar ahir Llach davant les crítiques i les peticions de renúncia de l'oposició per les declaracions sobre possibles sancions als funcionaris que no obeeixin la llei de desconnexió. Puigdemont va argumentar durant la sessió de control que les lleis que aprova el Parlament s'han de complir i va esgrimir el passat antifranquista de Llach per rebatre les acusacions del líder del PP, que va interpretar l'aprovació de la norma de desconnexió com un “cop d'estat”.

“Presentar el senyor Lluís Llach com algú que amenaça o que coacciona no només és injust sinó que és d'ignorància”, va esgrimir Puigdemont a Xavier García Albiol. El president de la Generalitat va recordar que el cantautor va ser víctima de la censura, detenció, prohibició i l'exili”, i ho va comparar amb dirigents franquistes que posteriorment han fet política al PP. “Gràcies, president, gràcies govern, gràcies diputats. Seguim”, va agrair Llach a Twitter.

Els populars van anunciar que demanaran la compareixença de Llach a la comissió d'investigació creada arran del cas Vidal.

La líder de l'oposició, Inés Arrimadas, va censurar el diputat independentista perquè “es dedica a amenaçar funcionaris” i va titllar de “vergonyós” que, al seu criteri, el president de la Generalitat no els defensi. “No amenacin els funcionaris, no ens amenacin a tots amb la inseguretat jurídica, el xoc de legitimitats i la inestabilitat institucional”, li va demanar el president de grup del PSC, Miquel Iceta. Puigdemont va reforçar la seva defensa a Llach amb una imatge: van baixar plegats –amb el president parlamentari de JxSí, Jordi Turull– a dinar en un reservat del Parlament. A més, el president va garantir que “abans de marxar de vacances” hauran anunciat la data i la pregunta del referèndum.

La Intersindical-CSC va carregar contra els “atacs mesquins” que ha rebut Llach per part dels que “neguen el dret a l'autodeterminació”, i va apuntar que els sindicats que en van qüestionar les declaracions els fan el joc. El secretari d'estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, va assegurar que l'Estat espanyol defensarà els funcionaris. El col·lectiu de juristes Llibertats va demanar a l'executiu una “rectificació immediata” a Llach.

LES FRASES DE PUIGDEMONT

Suposo que no està suggerint que aquest govern miri cap a un altre costat quan un funcionari no faci cas de les lleis que són vigents
Presentar el senyor Lluís Llach com algú que amenaça o que coacciona no només és injust sinó que és d'ignorància


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona