Política

Lluita per liderar el PSOE

Díaz assegura que se sent estimada a Catalunya

“Rebo un gran afecte dins i fora del meu partit”, diu la presidenta andalusa en un col·loqui a Barcelona

La candidata a liderar el PSOE afirma acusa el govern de mentir perquè “sap que no hi haurà referèndum”

La presidenta andalusa i candidata a les primàries del PSOE, Susana Díaz, ha assegurat aquest dimecres que se sent estimada a Catalunya. “Rebo un gran afecte dins i fora del meu partit”, ha dit entre aplaudiments al fòrum Barcelona Tribuna.

La líder socialista andalusa ha volgut tancar així la polèmica provocada per l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que dilluns passat, durant una visita a Barcelona, va insinuar que a Catalunya hi havia “prejudicis” contra Díaz per ser dona i andalusa.

“Jo crec que sí que se m'estima [a Catalunya]. Rebo un gran afecte dins i fora del meu partit (...) Sempre he sentit afecte i escalf de la societat i del partit en el seu conjunt”, ha assenyalat.

“Sé que José Luis m'estima molt i jo a ell també, però em sento orgullosa de ser dona, mare treballadora i andalusa, i profundament socialista”, ha afegit.

“Jo sento molt d'afecte, però crec a més que la manera de ser dels andalusos és una manera d'integrar-se amb facilitat en les societats a les quals acudeixen, a les quals s'incorporen, viuen i fan arrels. Per això l'andalús és estimat a Catalunya i el conjunt d'Espanya”, ha reblat.

“No hi haurà referèndum”

Díaz ha acusat el govern de la Generalitat de dir “mentides” perquè, segons ella, “tothom sap que no hi haurà referèndum, i el primer el mateix president de la Generalitat”. “Ni jo ni cap demòcrata pot acceptar que per desconnectar Catalunya i Espanya se la desconnecti de la llei i el dret”, ha avisat.

Segons ella, “hi ha forces que s'aïllen a si mateixes en intentar que les institucions d'autogovern no es regeixin per legalitat constitucional ni la llei ordinària vigent”. “Ni jo ni cap demòcrata pot acceptar que, en nom del poble, per utilitzar l'eslògan de la senyora Le Pen a França, es negui a Espanya l'essència democràtica que és la sobirania del poble espanyol i se li negui tota la legitimitat per elegir democràticament el seu destí”, ha advertit.

També ha considerat fals creure que el conflicte es resoldrà “només amb l'aplicació de la llei”, tal com defensa l'executiu espanyol. És per això que ha defensat la Declaració de Granada dels socialistes com a via per solucionar l'encaix territorial de Catalunya.

“Sé que l'assumpte és seriós i requereix un esforç de consens polític molt important. Sóc conscient que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut va causar una ferida que hem de curar, però no crec que sigui el moment d'establir una subhasta d'ofertes per a Catalunya, ni generar expectatives en el buit

En qualsevol cas, ha rebutjat que els processos judicial contra polítics independentistes formin part d'una estratègia de judicialització de la política. “Quan un parlament acorda mesures il·legals, és lògic que els tribunals intervinguin anul·lant-les i perseguint qui no acati les resolucions; no implica una judicialització de la vida política”, ha afirmat.

L'aspirant a liderar el PSOE ha valorat l'escorcoll als domicilis de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i del seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola.

“Aquestes notícies no són bones ni per a Catalunya ni per a la democràcia. Cap cas de corrupció ni cap cas de malversació de fons en el públic són bones notícies per a la política i la societat. Són coses que avergonyeixen i sufoquen”, ha considerat.

“Alguns deien que defensaven a Catalunya, però s'estaven defensant a ells mateixos i el que havien fet”, ha etzibat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona