Política

Washington aplicarà més sancions a Corea del Nord i obre un escut antimíssils

Els EUA collen Pyongyang enviant-li el missatge que estan del tot preparats per atacar

El règim nord-coreà accepta la visita d'una experta de l'ONU

Escalada de tensió entre Washington i Pyongyang. Els EUA van decidir ahir reforçar les sancions contra Corea del Nord i han iniciat el desplegament d'un escut antimíssils a Corea del Sud per enviar un missatge clar al règim de Kim Jong-un: la Casa Blanca està preparada per atacar en qualsevol moment tot i que, en el fons, el que fa el president dels EUA, Donald Trump, és collar Pyongyang perquè afluixi en la retòrica nuclear.

Trump, que promou la mà de ferro però encara no té una doctrina definida en política exterior, fet pel qual ha estat molt criticat, ha expressat que la via militar està sobre la taula, però el que busca és estrènyer les aliances regionals amb Corea del Sud i el Japó. L'objectiu és que el règim de Kim Jong-un desmantelli els programes nuclear i balístic.

Aquest és el missatge que va sortir d'una reunió que va tenir lloc a la Casa Blanca i en què membres de l'equip de seguretat nacional van informar el Senat d'una revisió de la política dels EUA respecte de Corea del Nord encarregada pel president Trump. “Els EUA busquen l'estabilitat i una desnuclearització pacífica de la península coreana. Seguim oberts a mantenir les negociacions. Amb tot, estem preparats per defensar-nos a nosaltres i als nostres aliats”, deia un comunicat firmat, entre altres càrrecs, pels secretaris d'Estat i de Defensa, Rex Tillerson i James Mattis, respectivament, i pel cap de l'estat major conjunt, Joseph Dunford. Trump i el vicepresident Mike Pence van assistir també a aquesta reunió a la Casa Blanca, on es van desplaçar els senadors des del Capitoli.

Paral·lelament, Corea del Nord va acceptar ahir per primera vegada acollir una experta designada pel Consell dels Drets Humans de l'ONU, Catalina Devandas-Aguilar, que dimecres que ve aterrarà a Pyongyang per conèixer la situació dels discapacitats al país asiàtic, en especial els infants. La relatora de les Nacions Unides estarà sis dies a la capital i a la província de Hwanghae, al sud del país, per elaborar un informe.

LA XIFRA

28.500
militars nord-americans estan actualment desplegats en territori de Corea del Sud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona