Política

Ortega i Rigau recorren al Suprem contra la condemna “política” pel procés del 9-N

En el recurs a l'alt tribunal, l'exvicepresidenta i l'exconsellera, inhabilitades 21 i 18 mesos, consideren que les penes pretenen frenar l'independentisme

Les defenses de l'exvicepresidenta Joana Ortega i de l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau han al·legat davant del Tribunal Suprem que la condemna d'inhabilitació de més d'un any i mig que se'ls va imposar –21 i 18 mesos, respectivament– per haver organitzat el 9-N és “política i ideològica”. Segons fonts judicials consultades per Europa Press, els advocats de Mas tenen previst presentar, la setmana que ve, el seu recurs de cassació davant del Suprem i sumar-se així als d'Ortega i Rigau. Els recursos, presentats ahir davant del Suprem, recorden que hi ha nombrosos precedents d'alts càrrecs que no han complert mandats del Tribunal Constitucional i que no han estat mai investigats, i apunten a un “tracte discriminatori” envers “una ideologia política” com és l'independentisme. La defensa d'Ortega sol·licita una reducció de condemna i que se li permeti participar en eleccions municipals, mentre que la de Rigau reclama que no sigui inhabilitada per a càrrecs electes, com ara el de diputada al Parlament, que té en aquests moments.

Homs denuncia Rajoy per desobeir

L'exconseller de la Presidència i condemnat pel 9-N Francesc Homs ha presentat una denúncia contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què l'acusa de desobediència al Tribunal Constitucional i de possible prevaricació al·legant un canvi en la doctrina sobre aquest delicte arran de la seva condemna pel procés participatiu del 2014. En la denúncia que ahir va avançar ElNacional.cat Homs critica que Rajoy “s'ha negat de manera manifesta a acatar pronunciaments del TC” i que el mateix tribunal li ho ha retret més d'un cop davant la passivitat de la fiscalia. L'exdiputat al Congrés vol aprofitar la seva condemna com a excusa per iniciar una causa contra Rajoy, ja que, des del primer moment, va defensar que no era coherent que se l'acusés de desobeir el TC pel 9-N però que, en canvi, el govern espanyol no fos requerit per reiterats incompliments. El text també recorda que Rajoy defensa que la justícia és igual per a tothom “sigui qui sigui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona