Política

Política

Junqueras visita Miami i Nova York amb la mirada posada en la recerca de finançament als mercats internacionals

Al marge de l'agenda oficial el vicepresident mantindrà contactes discrets amb autoritats, institucions i inversors

Aquest és el tercer viatge a l'exterior que fa Oriol Junqueras com a vicepresident, després de Roma i Brussel·les

El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, viatja aquest diumenge als Estats Units, un mes després que també ho fes el president, Carles Puigdemont. El periple per nord-amèrica acabarà el proper divendres i té com a parades Miami i Nova York.

La visita es fa amb l'objectiu de “fer contactes econòmics, donar a conèixer la situació econòmica i fer saber que és interessant invertir en l'economia catalana”, tal com va explicar el propi vicepresident a finals de març en una entrevista a TV3. Un dels objectius del viatge és preparar el terreny per buscar finançament als mercats internacionals al marge del FLA. Més enllà de l'agenda oficial, el titular d'Economia mantindrà contactes discrets amb autoritats, representants institucionals i inversors.

Al llarg de la setmana Junqueras es reunirà amb empresaris catalans i nord-americans i amb representants de la comunitat catalana en aquestes dues ciutats, a més de visitar les instal·lacions del Futbol Club Barcelona a Nova York i assistir al passi de la pel·lícula Rosa de foc organitzat per Mediapro. Aquest és el tercer viatge a l'exterior que fa Junqueras com a vicepresident, després d'haver anat a Roma i a Brussel·les.

El secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar en una entrevista a Bloomberg aquesta setmana que la Generalitat “s'està preparant” per emetre deute als mercats exteriors per primera vegada des del 2012, en l'any en què la crisi bancària a l'Estat va assolir els seus màxims, amb el risc de trencament de l'euro, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va haver de demanar un rescat a les autoritats europees. Des d'aleshores, la Generalitat s'ha anat finançant amb el Fons de Liquiditat Autonòmic que gestiona el govern espanyol.

Així doncs, un dels objectius de la visita als Estats Units és reunir-se amb inversors per preparar el terreny perquè la Generalitat pugui tornar a emetre deute als mercats internacionals. A principis d'any, el Govern va fer una visita de les mateixes característiques a Londres. En l'entrevista a Bloomberg, el secretari d'Hisenda va explicar que Catalunya vol explorar altres vies de finançament independent de la situació de conflicte polític amb l'Estat, de qui necessitarà el permís si vol acudir als mercats estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona