Política

Suport al procés sobiranista

El Pacte pel Referèndum demana a Rajoy “una solució política”

El coordinador Joan Ignasi Elena remarca que “tancar els ulls” no farà canviar la “reivindicació transversal” a favor del referèndum dels catalans

La vicepresidenta de l'ANC, Natalia Esteve, assegura que serà el món qui jutjarà a qui s'ha negat el diàleg

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha retret aquest diumenge al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “tanqui els ulls per no veure la realitat catalana, però aquesta no canviarà -ha afegit- perquè hi ha una reivindicació molt transversal” que se celebri un referèndum. En unes declaracions després de participar com a convidat en els actes de la Fira per la Terra, que se celebra al costat del Parc de la Ciutadella de Barcelona, Elena ha lamentat que Rajoy “ja hagi dit que no” abans de conèixer la proposta que, des del Govern o el Pacte Nacional, puguin plantejar-li com un últim intent de negociació

“És l'actitud de tancar els ulls a la realitat, de creure que si tanques els ulls quan els obris la realitat ja haurà canviat, i això no passarà -ha advertit- perquè el poble català vol decidir el seu futur en un referèndum i això no canviarà”. Ha assenyalat que Rajoy i el Govern “farien bé d'obrir els ulls a la realitat, despenjar el telèfon, i proporcionar una solució política a un problema polític”.

Sobre la possibilitat que des del Pacte Nacional hi hagi un últim intent d'exposar directament davant el Govern la reivindicació del referèndum, Elena no ho ha descartat però ha puntualitzat que “ara seguim centrats a posar llum a una realitat, que és que la immensa majoria del poble de Catalunya vol decidir el seu futur”.

“Seran els responsables polítics i institucionals els que prendran les decisions oportunes i nosaltres posarem en coneixement de totes les entitats que aglutinen el pacte a mitjans del mes de maig, en un acte, quin ha estat el treball realitzat”. “Llavors -ha afegit- les entitats i institucions prendran les decisions col·lectives oportunes”.

Les declaracions d'Elena arriben després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi anunciat en la V Assemblea General de l'ANC que presentaria una proposta de pacte al Govern central per acordar el referèndum, al que Rajoy ha respost que “ni pot ni vol” debatre sobre el tema.

La vicepresidenta de l'ANC, Natalia Esteve, ha assegurat que la proposta de Puigdemont respon “a la voluntat del Pacte Nacional pel Referèndum” i que serà el món qui jutjarà a qui ha negat el diàleg, sota el seu punt de vista.

Així, en ser preguntada pel full de ruta de l'ANC aprovada el dissabte i que contempla una declaració unilateral d'independència (DUI) si l'Estat no permet el referèndum, ha respost que la declaració “sempre ha format part del full de ruta de l'ANC”, però que l'ens sobiranista contempla la celebració del referèndum com a únic escenari.

A l'acte d'aquest diumenge també ha assistit el portaveu de la plataforma Constituïm, Jordi Domingo, entitat que va presentar el Parlament un esborrany de Constitució catalana al maig de 2016, i el secretari de l'associació Dia de la Terra-Catalunya, Pep Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR