Política

municipal

corrupció

Acusen un regidor d'afavorir un familiar en una contractació

Polèmica a Premià de Mar arran de les acusacions del portaveu de Ciutadans, Josep Maria Cano, que va denunciar mala praxi del segon tinent d'alcalde, David Gutiérrez (PSC), a qui va acusar d'afavorir un familiar amb un contracte de l'Ajuntament. Aquest contracte, fet amb la Federació Catalana de Vela, formava part del projecte Inser-Vela, un programa destinat a joves en situació de vulnerabilitat, i, segons Cano, l'import total del contracte (uns 33.000 euros) s'hauria dividit en dues partides per afavorir aquesta entitat, el president de la qual seria un cunyat de Gutiérrez, i per evitar el procediment negociat. Cano també va afirmar que ara s'està recollint documentació per estudiar si porten el cas als seus serveis jurídics. Per la seva banda, Gutiérrez va assegurar que ell no havia pres part “en cap procés d'aquesta contractació” i va destacar que la Federació Catalana de Vela “és l'únic organisme acreditat per la Generalitat” que pot donar els permisos que s'atorguen dins el projecte Inser-Vela. El segon tinent d'alcalde també va voler defensar aquest procés de contractació. “A l'Ajuntament tenim uns serveis jurídics i de contractació molt bons”, va dir Gutiérrez, que va assegurar que “tot aquest procés ha estat auditat”.

Finalment, Gutiérrez va explicar que la divisió del contracte es va fer per poder accelerar els tràmits en vista de la proximitat de les dates per dur a terme l'activitat. El principal grup de l'oposició, Crida Premianenca, també va demanar explicacions al regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia