Política

política

corrupció

Mascarell acusa l'Estat d'utilitzar el procés sobiranista per tapar la corrupció

El delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, ha acusat aquest dimecres l'executiu de Mariano Rajoy d'utilitzar el procés sobiranista per tapar els presumptes casos de corrupció del PP i per no afrontar una reforma inclusiva i moderna de l'Estat. En una entrevista a Els Matins de TV3, ha assegurat que així ho va evidenciar el discurs de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, durant la celebració dels actes commemoratius del 2 de maig.

“Cifuentes va dir: menys corrupció, el nostre gran problema és Catalunya. Catalunya és el mecanisme que els serveix per no fer política espanyola”, ha ressaltat Mascarell, que no veu en el PP, i tampoc en el PSOE, ganes de canviar res. Després d'assegurar que no veu diferències sobre aquest tema en les files del PP, sí veu matisos diferents en relació al procés català en la societat civil, en la militància de base del PSOE, al món acadèmic i també al món diplomàtic: “Tenen una mirada interessant per a nosaltres”.

Per a Mascarell, una de les obsessions dels populars és que el procés independentista no surti més enllà de les pròpies fronteres, però que creu que han fracassat perquè “el tema català està present al món diplomàtic internacional”. També ha deixat clar que no existeix una negociació sobre el procés independentista entre el govern espanyol i la Generalitat, i que veu el primer molt tancat en les seves posicions i “línies vermelles”.

Així, no li consta que l'Estat pugui fer alguna proposta sobre aquest tema: “No hi ha res en l'horitzó que vagi en aquesta direcció. El més avançat que sona és l'Estatut del 2006”.

En preguntar-li si veu esgotat el recorregut d'un referèndum pactat amb el govern espanyol, Mascarell ha dit que ho veu difícil, però ha defensat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, vulgui intentar-ho “fins a l'últim minut”, sense voler avançar què passarà a Catalunya si se celebra de forma unilateral.

Sobre el possible suport del PNB al Govern espanyol per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, Mascarell creu que s'ha construït “una idea d'Espanya que té a veure amb l'eix Bilbao, Madrid, Sevilla”, i que hi ha una part de la política basca que es troba còmode en això. “Han construït una Espanya molt tancada i excloent on es preocupen de les rendes fiscals però no dels anhels de la gent”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona