Política

opinió

Determinació i resiliència

Contextualització. Rebobinem. La STC del 2010 va substituir il·legítimament les urnes i va desvirtuar un nou Estatut d'Autonomia de Catalunya que significava més autogovern en un Estat enganyosament federal. Aleshores, va començar una partida per guanyar la dignitat com a poble. Escac a Catalunya.

Present. Principi democràtic. Majoria independentista de 72 diputats al Parlament de Catalunya. Conclusió. Tenim un mandat democràtic i una causa justa. Referèndum o referèndum.

Fortaleses. La perseverança. Un 71,9% dels catalans i un 33,9% dels espanyols estan a favor que se celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya segons una enquesta del Gesop del febrer per a El Periódico. Així mateix, d'acord amb el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) del 31 de març del 2017, un 50,3% dels enquestats són partidaris que el referèndum es convoqui tot i que l'Estat espanyol no ho vulgui i la participació en un referèndum unilateral seria d'un 73,4%. D'aquests, un 43,3% votarien sí, un 22% votarien no i un 20,7% s'abstindrien. Recentment, una enquesta de GAD3 publicada el diumenge 17 d'abril a La Vanguardia indicava que el suport a la convocatòria d'un referèndum a Catalunya per decidir sobre la independència era del 75%, i si finalment es convoqués un referèndum legal, un 41,9% (-0,4% respecte al gener del 2017) votarien sí i un 39,7% votarien no (-2,2%).

Alertes. Sobiranies compartides. Postveritat. Estratègia fal·laç. Relat i dialèctica falsejades. És una obvietat. Vivim en un món interdependent i global. Sobirania individual. Per descomptat. Construir un nou país millor per a tothom només té sentit de baix a dalt. El nostre objectiu és la independència per millorar el benestar de les persones. Exemple. Sobirania energètica. És clar! Tal com diu l'economista i sociòleg Jeremy Rifkin, “produir la teva energia és, literalment, donar el poder al poble”. Resum. Sobirania plena és sobirania real. Sobiranies compartides = Manteniment de l'statu quo.

Determinació. Jugada clau de la partida. Convocatòria del referèndum. Llei de transitorietat jurídica per fases. Data i pregunta clares. Sobirania de facto. Xoc de legitimitats. En qualsevol escenari, guanyem. Celebració del referèndum i participació massiva. Guanyem. Celebració del referèndum i vot majoritari de la ciutadania a favor de la independència. Guanyem.

Resiliència. Amenaça de suspensió de l'autonomia i d'estat de setge. Repressió. Fi de l'estat de les autonomies. Involució. Unitat d'acció i acció conjunta de la societat civil. A les institucions i al carrer. La unitat ens dona la força. La solidaritat ens cohesiona. Mobilitzacions i capacitat de resistència sense precedents. Atenció al paper de l'assemblea d'electes i del món local. Declaració d'independència. Procés constituent. Eleccions constituents i Constitució catalana. Proclamació de la independència. República catalana.

Escac i mat. Fi de la partida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Estudiants propalestins bloquegen el centre universitari Sciences Po

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona