ANTONI LLIMONA

PORTAVEU DE LA PLATAFORMA VILASSAR DECIDEIX

«Les consultes han de sumar i no dividir»

Ultimant els preparatius?
«Sí, i amb molts nervis, perquè a l'últim moment s'acumulen moltes coses.»
–Com arrenca la consulta a Vilassar de Dalt?
–«Un grup de gent ens vam trobar a la riera d'Arenys de Munt i allà mateix ens vam engrescar a organitzar una consulta a Vilassar. La setmana següent ja fam fer la primera reunió i vam constituir la plataforma.»
–I l'acollida va ser bona?
–«Vam tenir gent de totes procedències i edats, i l'entesa va ser molt bona. Després hem rebut el suport de 37 entitats del poble. No hem pogut arribar a totes les que volíem. Sorprenentment alguns responien que havien de consultar els estatuts. Això demostra que tots aquests anys vinculats a un estat repressiu han arribat molt al fons i ens han robat la història i la memòria. Sort que molts després s'ho van replantejar i s'hi van afegir.»
–Tant d'esforç... Creieu que la gent es quedarà a casa?
–«Hem fet prop de 1.500 cartells i díptics i els hem repartit casa per casa. També ens han estripat moltes pancartes, fet que et fa pensar que com a mínim també hem estimulat el no, i que també ells poden venir a votar.»
–Com ha anat el vot anticipat?
–«Estem satisfets perquè si mirem els percentatges d'altres votacions per correu no se supera l'1%, i nosaltres estàvem al 2%.»
–Els polítics s'han mantingut al marge o us donen suport?
–«Es va aprovar la moció i els hem demanat col·laboració quan vam intentar fer un debat entre el sí i el no.»
–I no es va fer el debat?
–«Al final no va poder ser. També des de la plataforma es va plantejar un debat de tots els grups municipals, però al final es va descartar. No buscàvem crear divisió entre ells.»
–I a partir de demà què passarà?
–«Aquest treball s'acaba, però mantindrem contactes amb els altres pobles que han de fer consultes més endavant. Si això és un procés que es pot allargar, el més important és pensar en el dia que es pugui fer un referèndum vinculant.»
–I això creu que passarà?
–«Segur. Potser no d'aquí a dos anys com molts diuen. És un procés que s'ha de fer lentament. Quan això passi, no pot ser que l'endemà els polítics es comencin a barallar entre ells. Per això les consultes al poble han de sumar i no crear divisions. Seria absurd pensar que podem arribar a la independència carregant-nos els polítics.»
–Què creu que votarà Vilassar?
–«És aventurat i arriscat. Penso que votarà pel sí més del 30% d'un cens de prop de més de set mil persones amb dret a vot. Però també hi haurà qui, tot i els esforços, no s'haurà assabentat de la consulta. És clar que aquest és un procés mental que serà lent i sobretot per a la gent que no està convençuda d'aquest missatge.»
–Els voluntaris per controlar les meses i l'organització superen el centenar.
–«Mobilitzarem prop de dues-centes persones; a més de l'esforç i el seu temps, s'han d'agrair les aportacions desinteressades per finançar la campanya, que han estat moltes i algunes destacades.»
–La festa està assegurada per tota la jornada.
–«Des de primera hora i fins al tancament de les urnes hi ha actes programats, des del ball de bastons fins a sardanes, gegants i dinar popular. A més, coincideix la jornada amb els actes de la Marató i també de la Fira de Santa Llúcia. Vam agafar l'exemple d'Arenys de Munt perquè aquesta sigui una jornada festiva.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona