Política

opinió

Municipals 2019

Ara mateix l'única data concreta electoral és la de les eleccions municipals, que es faran d'aquí a dos anys. L'últim diumenge del mes de maig del 2019. Fet que succeeix cada quatre anys. Les altres dates formen part de l'imaginari polític. Res té data concreta. Referèndum, eleccions al Parlament, al Congrés. Tot depèn de les estratègies de qui té capacitat de convocatòria. El sentit comú indica que es podrien avançar dates electorals amb la prohibició absoluta del referèndum o l'escanyament que pugui tenir la Generalitat per mantenir la legislatura. De tota manera, ningú acaba de veure clar que hi hagi una convocatòria electoral immediata a Catalunya, encara que a finals d'aquesta setmana el principal partit de l'oposició –Ciutadans– celebri primàries amb la intenció de començar la campanya amb Inés Arrimadas al capdavant. El PDeCAT no té candidat. La lògica era que ho fos Carles Puigdemont, que ho rebutja, o Artur Mas, que està inhabilitat. El desig de l'oposició és foc nou i eleccions. El problema d'una part del govern és un candidat. L'altra part el té amb la persona d'Oriol Junqueras representant ERC.

Menys clar queda ara mateix qui serà el candidat del principal partit de l'oposició a les generals. Els socialistes es juguen diumenge vinent el seu futur i el de la legislatura. Amb l'ai al cor, l'exemple de França és simptomàtic. El socialisme francès ha passat del poder republicà a tenir en poques setmanes el 7% del vot en les passades presidencials. Un altre temor que els ha entrat és veure com a Alemanya Merkel bat Schulz. Ho va fer diumenge a Renània-Westfàlia. A Espanya, descartat, Patxi López per amortitzat. López o Díaz han de lluitar vot a vot per la victòria de diumenge i sobretot per poder ser candidats en unes hipotètiques eleccions generals avançades. Entre tots plegats que preparin les municipals, que és on es canvien les tendències polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona