Política

política catalana

Catalunya en Comú, nom definitiu del partit de Colau

Catalunya en Comú és el nom definitiu del nou partit de l'alcaldessa Ada Colau, elegit per la ciutadania mitjançant votació electrònica entre els dies 17 i 20 de maig, per davant de l'altra de les opcions, En Comú Podem, que ha quedat rebutjada. La portaveu dels comuns, Elisenda Alamany, i el coordinador d'Organització, Xavi Matilla, han donat a conèixer en roda de premsa els resultats de la votació oberta a la ciutadania per elegir el nom del nou espai polític a Catalunya que lideren Colau i Xavier Domènech, en la qual han participat 3.467 persones.

En una votació molt renyida, la marca guanyadora, Catalunya en Comú ha aconseguit 1.853 vots, és a dir, el 53,57%, mentre que En Comú Podem ha obtingut 1.606 vots, el 46,43%, a l'hora que hi ha hagut 8 abstencions. Matilla ha destacat que “avui estem posant nom al canvi a Catalunya” amb Catalunya en Comú, amb el qual “volem guanyar el país”. En la primera reunió de la coordinadora nacional de dissabte passat 13 de maig, els ‘comuns' van decidir obrir el procés participatiu per elegir el nom definitiu del nou partit, amb dues opcions sobre la taula: Catalunya en Comú i En Comú Podem, aquest últim nom també de la confluència al Congrés dels Diputats.

Matilla ha considerat que les dues opcions “eren molt potents”, ja que provenen de dues confluències “guanyadores”, la de Barcelona en Comú i la del Congrés, pels que totes dues eren “bon opcions”.

Els dos membres de l'executiva de l'acabat de batejar com a Catalunya en Comú han posat en valor que per primera vegada un partit ha elegit el seu nom mitjançant votació, amb un procés participatiu que han qualificat de “democràtic i transparent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona