Política

política

C's veu un Sánchez massa “escorat a l'esquerra” i “això no és bo”, sentencia Rivera

El president de Ciutadans diu que el seu partit no contribuirà a un avançament electoral

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha felicitat avui Pedro Sánchez per la seva victòria a les primàries socialistes, encara que ha dit que veu un secretari general electe “més escorat a l'esquerra que vol pactar amb Podem i amb els nacionalistes” i “això no és bo”.

En declaracions a Tele 5, Rivera ha donat l'enhorabona també als socialistes per la celebració d'aquest procés de primàries. “Veig un Sánchez més escorat a l'esquerra que vol pactar amb Podem i nacionalistes. Crec que no és bo per al país que pacti amb aquests partits”, ha subratllat el líder de la formació taronja.

Després d'afirmar que Ciutadans vol “guanyar les urnes però no els despatxos”, Rivera s'ha referit a la profunda crisi del socialisme espanyol i europeu i ha afegit que a Pedro Sánchez li correspon gestionar aquesta situació.

Davant l'anunci de Sánchez que demanaria la dimissió de Mariano Rajoy si guanyava les primàries, ha respectat aquesta decisió però ha considerat que l'única manera que el president del Govern no segueixi “és vèncer-lo” a les urnes.

Si depèn de Ciutadans, ha continuat, l'avançament de les eleccions generals no estarà més a prop. Ha dit que si surten endavant els Pressupostos serà “símptoma” que hi ha una majoria parlamentària que pot donar estabilitat. “Si els vells partits es posen amb la calculadora a jugar amb els escons cometrà un error. Els espanyols no es mereixen un bloqueig polític com el que hi va haver durant un any”, ha afegit.

Inés Arrimadas, la portaveu de Cs, ha dit confiar que la crisi interna dels socialistes no “posi en joc” l'estabilitat del país, insistint a dir que Pedro Sánchez no ha ofert en cap moment un “projecte als espanyols”.

“El no a Rajoy no és una alternativa de Govern”, ha subratllat Arrimadas en una roda de premsa al final de la reunió de l'Executiva del partit, que tampoc veu ja el PSOE com una opció que pugui governar.

I no ho veu així perquè, segons ha explicat, el PSOE “no és aliè” al que els està succeint als socialistes a la resta d'Europa, que han quedat relegats a la cua en no tenir respostes “davant els grans reptes del segle XXI”.

De la mateixa manera, ha assegurat que Ciutadans no s'alegra de les “desgràcies alienes” referint-se a la complicada situació que travessa el Partit Socialista, però “menys s'alegrarien” si aquests problemes interns que tenen “posessin en joc” l'estabilitat.

Sobre la Llei de Transitorietat Jurídica, l'anomenada “llei de ruptura” catalana, que preveu declarar la independència immediata de Catalunya si el Govern impedeix que se celebri el referèndum separatista previst per després de l'estiu, Rivera ha apuntat que es tracta d'una norma “anticonstitucional” i que Ciutadans portarà al Tribunal Constitucional “des del minut zero”.

Segons consta en l'esborrany de la llei, mantingut fins ara en secret pel Govern català i al qual ha tingut accés el diari El País que publica les seves disposicions en l'edició d'avui, dilluns, es tracta d'un document que aspira a funcionar com a constitució catalana durant dos mesos i que fixa les bases del procés constituent per a la formació de la “república parlamentària”.

“Han fet trampes en el reglament parlamentari català per accelerar-la. Aquesta llei roba als espanyols la sobirania nacional i els nostres drets constitucionals, que ha de ser recorreguda en el minut u”, ha afegit Rivera.

Ha explicat a més que els qui posen en marxa aquesta llei “són els socis de Podem” i “els futurs socis de Pedro Sánchez per sumar una alternativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona