Política

Setge al procés sobiranista

El govern espanyol amenaça amb “tot el que sigui necessari” si a Catalunya “se salten la llei”

Andrea Levy no ha descartat l’ús de cap instrument per evitar el referèndum

La ministra de Defensa i secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha assegurat que el seu govern farà “tot el que calgui fer”

La ministra de Defensa i secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dijous que el seu govern farà “tot el que calgui fer” per impedir el referèndum a Catalunya, sense descartar cap tipus d’actuació. A més, ha advertit que aquells que col·laborin amb la seva organització, ja sigui “fabricant les urnes, posant-les o deixant el local” perquè s’hi instal·lin patiran repercussions legals. Segons la ministra de Defensa, el seu govern està decidit a plantar cara a “l’amenaça i el xantatge” i actuarà “amb intel·ligència i sobretot determinació”. “L’Estat té tots els instruments a seu abast i el govern els haurà d’utilitzar per impedir que això es pugui realitzar, perquè és un pur assalt al nostre model constitucional i a les lleis que ens regeixen a tots”, i per tant el govern “té la possibilitat d’utilitzar tots els instruments”.

Segons De Cospedal, els intents de xantatge “no es poden acceptar mai”, i el seu govern “no ho farà”. “Estem disposats a impedir que es pugui arribar a posar aquesta urna”, i “ja se sap i s’està comprovant que els que col·laborin en aquesta actuació tindran conseqüències i responsabilitats penals”, perquè “tothom ha de complir la llei”, i “el que col·labori fent la urna, o posant-la, o deixant el local, tindrà les seves conseqüències com és lògic i normal”.

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, s’ha expressat aquest dijous en els mateixos termes que una informació publicada en portada al diari ‘El País’, que assegura que el govern espanyol està disposat a tot per impedir el referèndum. En declaracions a Antena 3, Levy ha afirmat que “el govern d’Espanya durà a terme des de la proporcionalitat de les situacions que es visquin tot el que sigui necessari perquè no hi hagi un govern que se salti la llei”. En aquest sentit, no ha descartat l’ús de cap instrument per evitar el referèndum: “No és la força, és la democràcia, i qui violenta la llei, la democràcia i els catalans és el govern de la Generalitat”, ha dit i “la democràcia està de la nostra banda”.

Levy ha insistit que en aquests moments ja existeix un “precedent” sobre la consulta i per tant el govern espanyol sap com ha d’actuar per impedir que se celebri el referèndum. “Ja no és tan sols el que el govern està disposat a fer, el que pot fer i farà” per “garantir les llibertats de tots els catalans i els espanyols”, sinó que “qui actua en contra de la democràcia són els independentistes”.

Segons ha afirmat, a Catalunya “s’estan atropellant drets i llibertats” com ho demostra, ha dit, la reforma del Reglament del Parlament perquè la llei de transitorietat es pugui aprovar “en 10 minuts”. En aquest marc ha criticat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi declinat la petició del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per defensar el seu projecte al Congrés dels Diputats.

També ha apuntat que espera que el PSOE faci costat al govern espanyol i comparteixi la postura del PP en aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Rufián (ERC): “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona