Política

Política

Junqueras: “Som prudents, som moderats, fins i tot diria que conservadors”

En una entrevista radiofònica, nega la validesa de l’esborrany de llei de transitorietat publicat en premsa i, de pas, que hi hagi una maniobra per minar el PDeCAT i fer d’ERC el líder indiscutible de Catalunya, amb ell com a President

Una vegada i una altra, en un mitjà o un altra, toca explicar i explicar-se. En aquest cas, aquest matí, i a Onda Cero, ha estat el torn del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. El líder d’ERC el que ha fet, sobretot, ha estat desmentir, aclarir o matisar. El primer de tot, les paraules que han sortit de la boca de diferents ministres del govern de Rajoy aquests dies sobre un suposat cop d’Estat. El Govern català no planteja un cop d’Estat ni un cop a l’Estat: “La forma del cop d’Estat ha estat declarat moltes vegades, per desgràcia. És una trista tradició de la qual n’hem estat víctimes moltes vegades.”

Sobre la filtració de l’esborrany... “No es correspon a la realitat.” No ha contestat directament si hi ha un esborrany, sigui quin sigui. Ha insistit que “s’està treballant per donar l’opció als ciutadans de participar en la presa de decisió sobre el futur del nostre país.”

De fet, ha insistit a tranquil·litzar, tot dient: “Som prudents, som moderats, fins i tot diria que conservadors.” Ha destacat l’aspecte lingüístic del suposat esborrany: “Ningú perdrà drets lingüístics. És un plaer desmentir-ho.” Vol mantenir un tracte educat i formalment cordial. Ser, en el futur, “un estat amic d’Espanya.”

El decret de convocatòria de referèndum estarà a punt en el temps necessari per poder fer-lo després de l’estiu, ha recordat i ha afegit que la porta al diàleg està oberta, i més ara, que s’espera la resposta del govern de Rajoy a la petició de diàleg. El cas és que, però: “No ens hem posat d’acord en res, amb el govern espanyol.”

Junqueras ha negat que des de l’Estat espanyol se’l vegi com un interlocutor vàlid, gens “cremat”, si se’l compara amb Puigdemont. Podria ser que ja li vingués bé a ERC aquesta “cordialitat” amb Madrid per neutralitzar el PDeCAT? La resposta, de Junqueras és: “No.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona