Política

GRÈCIA

Fereixen l’excap del govern grec amb una bomba posada dins del cotxe

L’excap del govern grec, Lukàs Papadimos, va ser ferit ahir per l’explosió d’una bomba que havia estat col·locada dins del seu vehicle. Fonts del govern grec van confirmar que es troba fora de perill. L’explosió es va produir a dos quarts de set de la tarda, quan Papadimos circulava pel centre d’Atenes, i no va tenir pitjors conseqüències gràcies al blindatge del vehicle. L’ex-primer ministre va ser traslladat a l’hospital d’Evangelismós, no gaire lluny del lloc de l’incident, que també va causar ferides lleus a un dels seus escortes i al conductor.

Les autoritats gregues no van confirmar ahir de manera oficial que hagués estat un atemptat, malgrat que l’explosió s’hauria produït quan l’ex-primer ministre va obrir el paquet bomba que hi havia dins del vehicle.

Lukàs Papadimos, que actualment té seixanta-nou anys d’edat, va ser exgovernador del Banc de Grècia i també vicepresident del Banc Central Europeu, i durant la seva etapa política en primera línia –del novembre del 2011 fins al maig del 2012, després de la caiguda del govern de Yorgos Papandréu– va dirigir l’executiu que va aprovar el segon rescat grec en aplicació de les instruccions europees, quan el país va caure en la bancarrota i va ser incapaç d’assumir el retorn del deute acumulat. “He estat informat sobre l’estat de salut de Papadimos i els seus dos guàrdies i tots tres estan estables”, va afirmar el portaveu governamental Dimitris Tzanakópulos a la sortida de l’hospital.

La policia mantenia anit acordonada la zona i tant el govern com l’oposició van expressar públicament la seva commoció pels fets. Les mesures d’austeritat imposades per la Unió Europea al país hel·lènic han castigat durament la població i han empobrit severament la classe mitjana. Les condicions imposades a canvi de la renovació del rescat econòmic destinat a incentivar l’economia interna continuen essent molt dures i creix el malestar de la gent. Enmig d’aquest clima de descontentament social la possibilitat d’un atemptat ha estat rebuda amb molta cautela per part de les autoritats perquè des del 1920 no existeixen precedents similars d’accions violentes adreçades contra primers ministres o ex-primers ministres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona