Política

procés sobiranista

Bonvehí avisa la CUP que les presses “no són bones conselleres”

El coordinador organitzatiu del PDeCAT diu que la data i pregunta s’anunciaran “quan toqui” diu que el ’no’ de Rajoy a un referèndum pactat ha estat una “decepció total”

El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata (PDeCAT), David Bonvehí, ha avisat aquest divendres a la CUP que les presses “d’un dia per l’altre” no són “bones conselleres” i ha mostrat “confiança total” en el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè “sabrà anunciar la data i pregunta del referèndum quan pertoqui”. D’altra banda, Bonvehí ha valorat la carta del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què ha tancat la porta a un referèndum pactat i ha lamentat que ha sigut una “decepció total” per al PDeCAT. Segons Bonvehí, “hi ha molta gent del govern espanyol que s’omple la boca de dir que estem en un Estat democràtic i que les coses s’han de fer d’acord amb les lleis establertes, i la veritat és que no ofereixen cap tipus de diàleg ni de solució”.

Bonvehí ha contestat d’aquesta manera la carta que la CUP ha enviat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després del rebuig del president del govern espanyol a la sol·licitud formal del Govern per iniciar negociacions de cara al referèndum. La CUP ha urgit Puigdemont a donar a conèixer la data i la pregunta “de forma immediata”.

Bonvehí s’ha reunit aquest divendres al matí amb empresaris i representants d’entitats de Vic. Tot seguit s’ha desplaçat fins les instal·lacions de l’Associació Sant Tomàs i la Coopearativa La Calandra, que es dedica a la bugaderia per a empreses i particulars. A la tarda es desplaçarà fins a Manlleu on mantindrà una reunió amb membres del partit del municipi. Bonvehí ha dit que aquestes trobades s’emmarquen en la campanya que està fent el Partit Demòcrata per tot el país per presentar-se com a partit, però també “per explicar al món empresarial i associatiu el moment actual que viu el país i tot allò que fa referència al referèndum”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona