Política

La CUP espera que no hi hagi més cimeres com la d’avui i que en la propera s’abordin les garanties

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, espera que no se celebrin gaire cimeres més com la d’avui i que a la pròxima reunió s’abordin les garanties que ha de tenir el referèndum amb la data i pregunta ja fixades. Després de la cimera que ha aplegat Govern i partits favorables al referèndum al Palau d ela Generalitat, Gabriel ha explicat que ha traslladat a la reunió la “inquietud” de la CUP davant el “relat repressiu” del govern espanyol en contra de la seva formació. D’altra banda, preguntada per l’absència dels comuns a la trobada d’avui, Gabriel ha considerat que és un “error”. “Quan s’ha tancat la via del diàleg i l’única via que hi ha oberta és la de l’amenaça, no entendríem que els comuns no hi fossin”, ha afegit.

En la roda de premsa posterior a la trobada, Gabriel ha explicat que la CUP ha tornat a emplaçar el Govern a fixar data i pregunta del referèndum. “Hem dit que el que estem esperant no és que hi hagi gaire cimeres com les d’avui sinó que quan ens tornem a trobar ja sigui amb data i pregunta per poder abordar les garanties que ha de tenir el referèndum”, ha explicat Gabriel, que també s’ha dirigit al Govern per demanar “menys retòrica i més concreció”.Gabriel s’ha referit a la compareixença d’aquest dilluns de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i ha admès que a la CUP li comença a “inquietar” el “relat repressiu” del govern espanyol, que assenyala la CUP com a “l’enemic”.

Sáenz de Santamaría ha afirmat que la cimera d’avui demostra que “Puigdemont està en mans dels extremistes de la CUP”, el partit que, segons la vicepresidenta, està “imposant el calendari i l’estratègia a tots els catalans”. “Recordar-li que no és que el Govern estigui en mans de la CUP. El referèndum està en mans del país. Un país que davant la via tancada del diàleg no pot fer cap altra cosa que autotutelar -se”, ha dit dirigint-se a la vicepresidenta espanyola.

A més, Gabriel ha demanat en el marc de la cimera que els partits catalans “no facin el joc” a aquest relat.Preguntada per l’absència dels comuns a la cimera, Gabriel ha considerat un error que no hi hagin assistit els representants de Catalunya en Comú i ha afegit que no entendria que es quedin al marge. “Potser ha estat fruit de la mala convocatòria o de la precipitació. Nosaltres també insistirem perquè hi vinguin”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt